Rastoder: Masoničić je meni nudio novac, a ne zarade zaposlenima

Pozlilo mi je zbog stresa koji ću pokušavati u narednim danima da izbjegavam, kazala je Rastoder
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.11.2011. 16:16h

Predsjedniku Štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije Saveza sindikata (SSCG), Senki Rastoder, koja od ponedjeljka u ime svih zaposlenih štrajkuje glađu, pozlilo je nakon sastanka sa predstavnicima te radničke centrale.

Rastoder je rekla agenciji Mina-business da joj je pozlilo zbog stresa koji je doživjela tokom sastanka sa Generalnim sekretarom SSCG, Zoranom Masoničićem.

“Pozlilo mi je zbog stresa, Masoničić je meni nudio novac, a ne zarade zaposlenima. On dobro zna da ja štrajkujem u ime svih radnika", kazala je Rastoder i dodala da se sada dobro osjeća.

Ona je navela da je mislila da će na sastanku razgovarati o zahtjevima zaposlenih koji više od mjesec štrajkuju i da je znala koja će tema biti na sastanku, ne bi se ni pojavila.

"Nastaviću sa štrajkom, jer mi je sada dobro, a pozlilo mi je zbog stresa koji ću pokušavati u narednim danima da izbjegavam", kazala je Rastoder.

Zaposleni u Stručnoj službi, njih tridesetak, od 26. septembra svakodnevno održavaju jednosatni štajk upozorenja, dok oni iz opštinskih povjereništava štrajkuju na svojim radnim mjestima.

Oni traže isplatu zarada za jul, avgust, septembar i oktobar, kao i njihovu redovnu islatu, jer više od godinu i po primaju plate sa višemjesečnim kašnjenjem.

Bonus video: