Koka Kola, Milka i Argeta vodeći brendovi u regionu

Nakon Koka Kole, Milke i Argete, koje zauzimaju prva tri mjesta, u prvih deset su Paloma - maramice, Vegeta, Cedevita, Kokta , Nivea, Nescafe i Fanta
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 10:38h

Koka Kola, Milka i Argeta vodeći su brendovi robe široke potrošnje u regiji, pokazali su rezultati agencije Valicon.Agencija Valicon istraživanje sprovodi drugu godinu uzastopno, a ovogodišnje je urađeno u maju u zemljama regije, među 1.000 do 1.500 ispitanika po zemlji.

Kada je riječ o regionalnim brendovima valja napomenuti da se radi o brendovima s područja bivše Jugoslavije, što predstavlja tržište od 22 miliona ljudi. Poredak vodećih u regiji nije se značajnije promijenio u odnosu na prošlu godinu. Snaga brendova izračunata je na osnovu prepoznatljivosti, iskustva i korišćenja, a brend je definisan kao potrošački brend koji se koristi za proizvod unutar pojedinačne kategorije.Nakon Koka Kole, Milke i Argete, koje zauzimaju prva tri mjesta, u prvih deset su Paloma - maramice, Vegeta, Cedevita, Kokta , Nivea, Nescafe i Fanta.Slijede Dorina, Domaćica, Gillette, Jaffa (Crvenka), Fructal, Smoki, Lenor, Paloma – toaletni papir, Negro i Orbit.

Bonus video: