Sud obavezao Grbovića da vrati žičaru i ski liftove na Savinom kuku

Stečajni upravnik u Ski centru "Durmitor" kaže da je ostala mogućnost žalbe Apelacionom sudu i da će, po pravosnažnosti presude ovlašćeni procjenjivači procijeniti imovinu
0 komentar(a)
Ski centra Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ski centra Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.10.2011. 12:07h

Privredni sud u Bijelom Polju, po tužbi Ski centra "Durmitor" iz Žabljaka obavezao je tuženog Radovana Grbovića da tužiocu preda pokretne i nepokretne stvari koje koristi.

U nepravosnažnoj presudi koja je izrečena 21. oktobra pobrojana je imovina, hotel "Durmitor" sa opremom, inventarom, zemljištem i infrastrukturom kao i 13 renta vila u sastavu kompleksa toga hotela. Pobrojani su i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela u Žabljaku.

Predmet presude je i ekonomija zdrave hrane u katunu Dobri do sa zemljištem, objektima, opremom, inventarom, motornim vozilom i 556 ovaca. Tu je i pekara u Žabljaku kao i prodavnica, samoposluga i poslovni prostori u Podgorici.

Sud je Grbovića obavezao da vrati žičaru i ski liftove na Savinom kuku, dva tamošnja restorana, dva snjego-tabača, radne mašine i motorna vozila kao i poslovne prostorije u upravnoj zgradi u Žabljaku.

Stečajni upravnik u Ski centru "Durmitor" Čedo Gospić kaže da je ostala mogućnost žalbe Apelacionom sudu i da će, po pravosnažnosti presude ovlašćeni procjenjivači procijeniti imovinu.

"Nakon toga pristupiće se raspisivanju tendera za prodaju imovine i od tog novca namiriće se povjerioci i okončati stečaj koji traje od 2003. godine. Riješiće se i status preostalih 13 zaposlenih u Ski centru "Durmitor" i niko od njih neće ostati bez posla", kaže Gospić i dodaje da je kod Privrednog suda u Bijelom Polju tužba oko 570 manjinskih akcionara ovog preduzeća zbog naknade štete na ime akcija.

On je dodao da se može pozitivno riješiti problem zaposlenih u firmi "Grbović kompani", koji ne dozvoljavaju bilo kakve aktivnosti na skijalištu jer im nijesu isplaćivane zarade niti uplaćivani porezi i doprinosi.

"Skijalište treba da radi i bude spremno za narednu zimsku sezonu. U suprotnom nastupila bi šteta po građane Žabljaka i turističku privredu Crne Gore. U dogovoru sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma tražićemo način da skijalište bude u funkciji ali i da se riješe problemi zaposlenih na skijalištu", kazao je Gospić.

Radovan Grbović je kazao "Vijestima" da do pravosnažnosti presude treba sačekati odluke Apelacionog i Vrhovnog suda Crne Gore.

"Lako je prodati, nešto što je sa naporom i ulaganjima stvarano i održavano. I ja sam u skijalište uložio ozbiljunu sumu novca. O tome treba voditi računa", kazao je Radovan Grbović.

Bonus video: