Montenegro erlajnz očekuje 600.000 putnika

"Procjenjuje se da će naredne godine avio industrija biti u gubitku oko 11 milijardi USD. Takve globalne trendove neće izbjeći ni naša kompanija", rekao je Đurišić
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 14:56h

Montenegro erlajns /Airlanes/ (MA) je crnogorsku turističku ponudu učinio kvalitetnijom, jer je približio zemlju svim gostima koji žele da je posjete, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić.

"Turizam ne postoji zbog onih koji pružaju turističke usluge, već zbog gostiju. Oko 100 hiljada turista ove sezone i milioni prethodnih godina posjetili su našu zemlju posredstvom nacionalnog avio prevoznika", kazao je Sekulić na svečanosti povodom 17 godina postojanja MA.

Predsjednik borda direktora MA, Zoran Đurišić je saopštio da, sa blizu pet miliona prevezenih putnika, osam modernih aviona i deset redovnih linija prema Evropi, MA ima jednu od najmodernijih flota u okruženju.

"Ove godine očekujemo prevoz 600 hiljada putnika čime dajemo doprinos turizmu i privredi Crne Gore", kazao je Đurišić.

On je podsjetio da su posljednje dvije godine bile najteže za civilno vazduhoplovsto i da se taj trend nastavlja.

"Procjenjuje se da će naredne godine avio industrija biti u gubitku oko 11 milijardi USD. Takve globalne trendove neće izbjeći ni naša kompanija",, dodao je Đurišić.

Prema njegovim riječima, MA ulaže maksimalne napore kako bi se kriza što manje odrazila na poslovanje.

"Prema preliminarnim rezultatima za prvih devet mjeseci ove godine MA je jedna od uspješnijih kompanija u okruženju", zaključio je Đurišić ne navodeći podatke.

Bonus video: