Sve vrste goriva skuplje od ponoći za 2 do 3 centa

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 7. novembra
0 komentar(a)
Benzin, Foto: Arhiva Vijesti
Benzin, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.10.2011. 11:22h

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći će biti skuplje od dva do tri centa za litar, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice koštaće tri centa više nego do sada, odnosno 1,37 i 1,34 eura.

Eurodizel je skuplji dva centa i za litar će biti potrebno izdvojiti 1,29 eura.

I eurodizel za komercijalne svrhe poskupio je dva centa na 1,06 eura, isto koliko i lož ulje, pa je njegova nova cijena 96 centi.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 7. novembra.

Gorivo je posljednji put poskupilo 1. avgusta kada je povećana cijene bezolovnog eurosupera 98, čak pet centi na 1,4 eura.

Značajnije promjene cijena goriva u Crnoj Gori desile su se sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008.

Vlada je u aprilu odlučila da za određene potrošače snizi akcize na ekodizel za 20 centi. Niže akcize uvedene su u cilju ublažavanja inflatornih kretanja u Crnoj Gori. Snižavanje cijene odnosi se na kompanije iz pekarske industrije, autoprevoznike bez taksista, prerađivačku industriju i građevinarstvo.

Bonus video: