Počinje optužbeni pretres: Svjedoci svi željezarci

"Mislili smo da je ta priča završena, ali evo poslije više od godinu je podignuta optužnica", kazao je predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić
0 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.10.2011. 09:19h

Danas u 10 časova u Osnovnom sudu u Nikšiću pojaviće se 15 članova Izvršnog odbora (IO) Sindikata Željezare i predsjednika Sindikata Radventa Slavka Jaukovića, po tužbi koju je podnio bivši vlasnik, kompanije MNSS, a na osnovu koje je osnovni državni tužilac podigao optužnicu.

Sindikalci se terete da su 28. septembra prošle godine, nakon protesta organizovanog u krugu Željezare, ušli „nasilnički i pod prijetnjom i prisilom prinudili direktora i članove Odbora da napuste zgradu“.

"Mislili smo da je ta priča završena, ali evo poslije više od godinu je podignuta optužnica. Državni tužilac treba da zna da ovo nije optužnica samo protiv sindikalaca već protiv svih radnika Željezare, tako da nikoga ne čudi ako ispred suda bude veći broj radnika koji će doći da potvrdi ono što smo rekli – da se nijesmo nasilnički ponašali niti smo kome prijetili, već da smo mirno ušli u kancelariju direktora i zatražili ono što su od nas tražili zaposleni, a to je da on i ostali prisutni napuste fabriku", kazao je predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić.

On je rekao da su sindikalci samo radili u interesu radnika, borili se za njih i za njihova prava da rade i žive od zarade, pa očekuje da će sada i zaposleni odgovoriti istom mjerom, stati u njihovu odbranu i pomoći im da dokažu da su iznesene optužbe neistinite.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: