Hercegnovski PzP: Policija i tužilaštvo da se pozabave Panto grupom

Ćutanje policije i tužilaštva na brojne nezakonitosti i pronevjeru više desetina miliona eura u Panto grupi znače da iza Panta Vučurovića stoji DPS, tvrde iz PzP
86 pregleda 1 komentar(a)
Pantomarket, Foto: Montenegro-today.com
Pantomarket, Foto: Montenegro-today.com
Ažurirano: 23.10.2011. 13:59h

Opštinski odbor Pokreta za promjene (PzP) Herceg Novi pozvao je policiju i tužilaštvo da se pozabave Panto grupom i istraže gdje je nestalo 100 miliona eura od dobijenih kredita, pri čemu je vrijednost založene imovine, kako tvrde, čak tri puta manja.

"Sigurni smo da Panto Vučurović kao vlasnik, ali i eksponent Demokratske partije socijalista (DPS), zna gdje su pronevjerena sredstva i na kojim računima u zemlji i inostranstvu se trenutno nalaze“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora.

U PzP-u poručuju da su sada na potezu nadležni organi koji hitno treba da zaplijene svu imovinu Panto grupe i da podignu krivične prijave protiv vlasnika i svih povezanih osoba, jer je to jedini način da se izađe na kraj sa ogromnim socio-ekonomskim problemom koji je stvorila ta kompanija.

"Ćutanje policije i tužilaštva na brojne nezakonitosti i pronevjeru više desetina miliona eura u Panto grupi znače da iza Panta Vučurovića stoji DPS koji pravi politički uticaj sa ciljem da se zataška afera“, tvrde iz PzP-a.

Oni su saopštili da je jedino neko ko ima podršku vladajućih struktura mogao na tako nezakonit način da obezbijedi ogromnu imovinu kroz kreditne aranžmane koje sada pokušava da prevali na teret drugih firmi ali i državnog budžeta.

Iz PzP su poručili da manjinski akcionari moraju da znaju da je podizanje optužnice za organizovani kriminal i zamrzavanje privatnih i poslovnih računa u zemlji i inostranstvu jedini garant da će zadovoljiti sva svoja prava.

Oni smatraju i da nastojanje Ministarstva finansija da pomogne Panto grupi ima klasičnu političku pozadinu i nastavak je vođenja loše finansijske politike.

Ministarstvo je, prema pisanju crnogorskih medija i navoda iz plana finansijske konsolidacije, prihvatilo da pomogne prezaduženoj Panto grupi prošle godine, još dok je na njegovom čelu bio sadašnji premijer Igor Lukšić.

Panto grupa koja je zadužena sa 110 miliona eura obratila se za pomoć Ministarsvu preko Privredne komore.

Bonus video: