Radnici Boksita primili platu za avgust

Boksitaši su ranije najavili da će do 1. novembra čekati rješenje situacije u preduzeću, a ukoliko do toga ne dođe da postoji mogućnost i da promjene mjesto za pregovaranje
0 komentar(a)
Zagrad, Rudnici boksita, Foto: Svetlana Mandić
Zagrad, Rudnici boksita, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.10.2011. 14:00h

Radnicima nikšićkih Rudnika boksita počela je isplata avgustovske zarade, a pokrenuta je i proizvodnja na jednom od rudokopa, koja je nedavno prekinuta zbog nedostatka sredstava za nabavku goriva.

To je bilo dovoljno da rudari odlože najavljenu radikalizaciju sindikalnih poteza.

"Očekujemo da će predstavnici Vlade u Odboru direktora, zajedno sa vlasnikom uspjeti da pronađu rješenje, isplate nam septembarsku zaradu do 1. novembra i proizvodnja konačno krene bez prekida. Uprava je najavila i da će u ponedjeljak pokrenuti proizvodnju i na rudokopu Zagrad gdje je prekinuta prije 10-ak dana, a očekujemo i da konačno radnici Sektora tunelogradnje počnu sa poslom i da će biti angažovani na probijanju tunela kod Berana. Nadam se da će konačno stvari doći na svoje mjesto“, kazao je predsjednik Samostalnog Sindikata Boksita Borisav Bojanović.

Boksitaši su ranije najavili da će do 1. novembra čekati rješenje situacije u preduzeću, a ukoliko do toga ne dođe da postoji mogućnost i da promjene mjesto za pregovaranje pa da se umjesto za pregovaračkim stolom nađu u nekom od tunela koji su probili u poslednjih desetak godina.

Bonus video: