Radnici UTP Piva najavili prekid štrajka

Radnici UTP Piva iz Plužina, koji u prostorijama istoimenog hotela protestuju od 11. jula, od 9. oktobra štrajkuju glađu
0 komentar(a)
Štrajk "Piva", Foto: Ivan Petrušić
Štrajk "Piva", Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.10.2011. 14:24h

Radnici Ugostiteljsko-turističkog preduzeća (UTP) Piva iz Plužina, prekinuće štrajk glađu ukoliko u srijedu postignu dogovor sa predstavnicima Vlade.

Predstavnik radnika, Kata Tadić kazala je da će se u srijedu radnici sastati sa predstavnicima Ministarstva turizma, kao i sa stečajnim upravnikom preduzeća, Veselinom Raičevićem i generalnim sekretarom Saveza sindikata (SSCG), Zoranom Masoničićem.

Tadić je rekla da će radnici na sastanku iznijeti zahtjeve.

"Ako se postigne neki dogovor prekinućemo štrajk", kazala je Tadić i dodala da je štrajkače posjetio predsjednik Opštine Plužine, Mijuško Bajagić, koji im je obećao da će se održati sastanak.

Ona je saopštila da je zdravstveno stanje radnika sve lošije i da radnici primaju infuziju.

"U nedjelju veče smo svi išli da primamo infuziju, a danas su u bolnici tri radnice", kazala je Tadić i ukazala da nije isključeno da će do kraja dana svi radnici primiti infuziju.

Radnici UTP Piva iz Plužina, koji u prostorijama istoimenog hotela protestuju od 11. jula, od 9. oktobra štrajkuju glađu.

Predstavnici bivših radnika objasnili su ranije da je od njih 35 gladovanje počelo sedmoro, jer su ostali radno angažovani u Plus komercu ili su lošeg zdravlja.

Oni su tada najavili da štrajk glađu neće prekidati do ispunjenja zahtjeva, dok će ostale kolege protest nastaviti ispred hotela.

Bivši radnici zahtijevaju povezivanje radnog staža, realizaciju socijalnog programa i uplatu potraživanja koja u prosjeku iznose oko 6.000 eura, odnosno ukupno 415.000.

U UTP Piva stečaj je uveden 10. februara prošle godine, a radnici su nakon toga bili poslati na Biro rada, dok je jedan broj radno angažovan.

Bonus video: