Sekulić optimista: Sezona će biti dobra, Jezerine će ponovo raditi

"Prema onome što sam čuo od rukovodstva skijališta remont žičara koji je prekinut biće uskoro nastavljen i problemi prevaziđeni"
0 komentar(a)
Predrag Sekulić u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Predrag Sekulić u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.10.2011. 16:00h

Ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić nakon razgovora sa predstavnicima lokalne uprave, turističkim poslenicima, privrednicima i poljoprivrednicima, optimista je kada je riječ o predstojećoj tuističkoj sezoni i razvojnoj budućnosti Kolašina.

"Kolašin je jedna od rijetkih sjevernih opština koja je, koliko toliko, uspjela da iskoristi svoje razvojne potencijale. Kolašin ide u dobrom pravcu. Nadam se da će predstojeća sezona ispuniti naša očekivanja. Sardnja poljoprivrednih proizvođača sa turističkim preduzećima je vrlo bitna i tome smo danas posvetili značajnu pažnju. To je jedna od razvojnih šansi ove opštine", kazao je Sekulić.

On je najavio skori početak izgradnje nekoliko malih hidrocentrala na području kolašinske opštine, što će, kako je kazao, donijeti prosperitet.

"Bićemo podrška i kada je riječ o pripremi naredne turističke sezone"

Prema riječima predsjednika opštine Darka Brajuškovića, saradnja između turističke privrede i poljoprivrede način za podizanja standarda. Lokalna uprava će, kako je kazao Brajušković, u narednom periodu tome posvetiti značajnu pažnju.

"Bićemo podrška i kada je riječ o pripremi naredne turističke sezone. Prije svega mislim na organizovanje kulturnih manifestacija. Taj dio ponude je Kolašinu nedostajao tokom ljetnje i nekih prethodnih turističkih sezona", kazao je Brajušković.

Sezona počinje na vrijeme

Sekulić je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da je siguran da će zimska turistička sezona u Kolašinu početi na vrijeme, uprkos činjenici da je od nedavno Ski centar Jezerine zatvorila inspekcija rada.

"Da li će naši hoteli biti prazni ili puni zavisi samo od hotelijera, ne od Ministarstva turizma ili bilo koga drugog"

"Prema onome što sam čuo od rukovodstva skijališta remont žičara koji je prekinut biće uskoro nastavljen i problemi prevaziđeni. Tako da, s obzirom na vremenske prilike mislim da će sezona početi i ranije", rekao je Sekulić ne precizirajući na koji način će biti riješeni problemi.

Komentarišući činjenicu da su privatni turistički objekti u Kolašinu sezonama unazad poluprazni, nasuprot punim hotelima visoke kategorije, on je rekao da Ministrstvo turizma ne može uticati na to.

"Da li će naši hoteli biti prazni ili puni zavisi samo od hotelijera, ne od Ministarstva turizma ili bilo koga drugog. Čini mi se da, ako ubuduće budemo povećavali nivo usluge, kao do sada, neće biti problema sa gostima. Na primorju se pokazuje da imamo problema sa nedostatkom hotela visoke kategorije, a ne sa gostima", kazao je Sekulić.

Ministar se nada...

Novinare je zanimalo i kako Sekulić komentariše čiunjenicu da četiri ugostiteljska objekta, koje je zajedno sa hotelom Bjelasica, kupio Bepler i Džejskobson i još nijesu renovirani i ne rade.

"Dalji razvoj crnogorskog turizma će omogućiti da ove investicije budu dovedene do kraja"

"Ja se nadam da će sve ono što budu poslovni rezultati hotela Bjanka na neki način biti i podsticaj za buduća ulaganja. Činjenica je da u ovom trenutku imamo dosta turističkih sadržaja, koji su tokom privatizacije, trebalo da budu završeni ili rekonstrukcija okončana, ali se to nije dogodilo.

Naravno, imamo razumijevanja zbog teške ekonomske situacije. A dalji razvoj crnogorskog turizma će omogućiti da ove investicije budu dovedene do kraja", tvrdi Sekulić.

On je tokom posjete Kolašinu posjetio i poljoprivredno gazdinstvo Milivoja Rakočevića u selu Šljivovica.

Bonus video: