Crna Gora umjesto 300 ima 808 policajaca na 100.000 stanovnika

Analiza je urađena na način što je upoređen broj zaposlenih u javnom sektoru sa dostupnim i poredivim podacima sa zemljama EU
231 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Savo Prelević
policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2011. 09:22h

U svim organima državne uprave i drugim državnim službama koje imaju više od 100 zaposlenih potrebno je smanjiti broj zaposlenih za tri odsto, dok za pravosuđe, policiju i vojsku treba uraditi posebne analize o prekobrojnima.

To je preporuka iz Vladinog dokumenta „Uporedna analiza zaposlenosti u javnom sektoru” koji je Komisija za ekonomsku politiku (KEP) razmatrala nedavno, a u koji „Vijesti” imaju uvid.

Prema tom dokumentu, ministarstva zdravlja, prosvjete i sporta, pravde, unutrašnjih poslova i odbrane treba u roku od mjesec dana da dostave Vladi dinamiku i način smanjenja broja zaposlenih u skladu sa “Uporednom analizom zaposlenosti u javnom sektoru”.

Analiza je urađena na način što je upoređen broj zaposlenih u javnom sektoru sa dostupnim i poredivim podacima sa zemljama EU.

Kada se govori o zaposlenima u policiji, konstatovano je da Crna Gora ima ubjedljivo najveći broj policajaca (808) na 100.000 stanovnika u odnosu na zemlje EU i među najvećim u svijetu, dok je prosjek da ih bude 300.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: