Montenegro erlajnz kod sebe drži 3,2 miliona Aerodroma Crne Gore

Taj novac aviokompanije treba samo da proslijede na račun ACG što „Montenegroerlajnz“ ne radi
58 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro erlajnz, Foto: Boris Pejović
Montenegro erlajnz, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2011. 12:46h

Nacionalna aviokompanija „Montenegroerlajnz“ koja je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, kod sebe zadržava više od 3,2 miliona eura novca koji joj ne pripada - potvrđeno je „Vijestima“ u JP „Aerodromi Crne Gore“ (ACG).

Riječ je o novcu od tzv. putničkog servisa, odnosno nekadašnjoj aerodromskoj taksi koja pripada aerodromskom preduzeću i nekada je naplaćivana direktno od putnika prilikom čekiranja karte, a sada je naplaćuju aviokompanije uz cijenu svoje karte.

Taj novac aviokompanije treba samo da proslijede na račun ACG što „Montenegro erlajnz“, međutim, ne radi pa se ukupan iznos novca ACG koji nacionalna aviokpmpanija neosnovano zadržava kod sebe, zaključno sa stanjem na dan 30. septembra, popeo na iznos od 3.229.906 eura.

Uz ovaj novac, „Montenegro erlajnz“ ACG-u trenutno duguje i 1.220.686,12 eura za neplaćene usluge prihvata i opsluživanja aviona nacionalne aviokompanije, te 18.900,76 eura na ime neplaćenog zakupa poslovnih prostorija na aerodromima Tivat i Golubovci.

Taj novac aviokompanije treba samo da proslijede na račun ACG što „Montenegroerlajnz“, međutim, ne radi

„Montenegro erlajnz“ je inače, ukupno ove godine ACG-u uplatio 893.938,90 eura, pa tako ukupan dug ove aviokompanije državnom aerodromskom preduzeću iz ove i ranijih godina trenutno iznosi čak 7.704.310,93 eura.

„Montenegro erlajnz“ je prije dva dana saopštio da prema ACG ima „oko 5 miliona eura diskutabilnih dugova“ i da očekuje od Vlade da riješi taj problem, nakon čega je Ministarstvo pomorstva i saobraćaja odgovorilo da se neće miješati u poslovne odnose dva državna preduzeća iz oblasti vazdušnog saobraćaja i saopštilo da očekuje od rukovodstva „Montenegro erlajnza“ i „Aerodroma Crne Gore“ da to sami urade.

Bonus video: