Sindikalci Prvoborca traže vanrednu skupštinu akcionara

Od Opštine traže i pismenu garanciju da se preostali dug od 600.000 eura, koje Opština treba da uplati "Prvoborcu" kao naknadu za zemljište
82 pregleda 0 komentar(a)
Radnici Prvoborac, Foto: Slavica Kosić
Radnici Prvoborac, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.10.2011. 17:27h

Predstavnici sindikalne organizacije AD "Novi prvoborac" uputili su zahtjev Opštini Herceg Novi da, kao jedan od akcionara te firme, hitno traži sazivanje vanredne skupštine akcionara.

Traže i da odbornici lokalnog parlamenta u dnevni red naredne sjednice uvrste i raspravu o ugrožavanju radničkih prava u "Prvoborcu", ali i u ostalim preduzećima na njenoj teritoriji.

Sindikalci očekuju podršku lokalne vlasti u svom nastojanju da izvrše pritisak na poslovodstvo "Novog prvoborca" da otvori prostorije preduzeća u upravnoj zgradi u Meljinama.

Smatraju da su se za to stekli uslovi, jer su, kako su kazali, obaviješteni da je Opština "Prvoborcu" uplatila 150.000 eura neophodnih za ponovni početak rada firme.

Oni od Opštine traže i pismenu garanciju da se preostali dug od 600.000 eura, koje Opština treba da uplati "Prvoborcu" kao naknadu za zemljište na kome će se graditi fabrika za preradu otpadnih voda, "isključivo namijeni za isplatu socijalnog programa radnika".

Sindikalci tvrde da su obaviješteni da Opština namjerava da sa "Novim prvoborcem" sklopi ugovor o kompenzaciji da, umjesto plaćanja zemljišta za fabriku otpadnih voda u Nemiloj, obezbijedi toj firmi građevinsku dozvolu za gradnju na Luštici.

Sindikalni predstavnici zahtijevaju hitan sastanak, najkasnije do petka, sa predstavnicima lokalne vlasti, kako bi razriješili sva sporna pitanja. Ako ne dođe do sastanka, najavili su proteste ispred Opštine od ponedjeljka.

Bonus video: