Sarajevo biznis forum o turizmu i ekonomiji regiona

Iz Crne Gore govoriće potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović i predsjednik Atlas grupe dr Duško Knežević
1 komentar(a)
Sarajevo biznis forum 2016, Foto: Sarajevo biznis forum
Sarajevo biznis forum 2016, Foto: Sarajevo biznis forum
Ažurirano: 24.04.2018. 15:07h

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sjutra i prekosjutra biće održan deveti Sarajevo Business Forum, kojeg organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB).

Poseban akcenat će ove godine biti na promociju turizma i iskorištavanju novih potencijala u privrednoj oblasti koja posljednjih decenija bilježi sve značajniji rast.

Iz Crne Gore na Forumu će učestvovati potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović i predsjednik Atlas Grupe Dr Duško Knežević. Knežević će biti učesnik panela „Ekonomska regija Šestorke Zapadnog Balkana – Napredujemo sa EU”.

O izazovima ekonomske saradnje u regionu, govoriće i predsjednica žena Evropske narodne partije i bivša dugogodišnja poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, kao i visoki zvaničnici Velike Britanije i EBRD-a.

Kao gost 9. Sarajevo biznis foruma, ispred Republike Slovenije, članice Evropske unije, predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor obratiće se učesnicima u zgradi Parlamenta BiH.

Sarajevo Business Forum tradicionalno okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa mogućnostima ulaganja u zemlje regiona: Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Bonus video: