Sindikat KAP-a pozvao Vladu da ne dozvoli novu destabilizaciju

Radnička asocijacija neće dozvoliti da zaposleni i dalje budu žrtve promašene privatizacije i investitora
58 pregleda 0 komentar(a)
KAP, Foto: Boris Pejović
KAP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2011. 14:44h

Sindikat podgoričkog Kombinata aluminijuma (KAP) pozvao je Vladu da ne dozvoli novu destabilizaciju, koju bi u tom preduzeću moglo prouzrokovati nezakonito ukidanje stimulacija i najavo da će se tome suprostaviti svim dozvoljenim oblicima sindikalne borbe. Iz Sindikata su saopštili da bi u tom slučaju odgovornost za stanje u KAP-u, ko zna koji put, bila na Vladi. "Najoštrije osuđujemo novo spašavanje KAP-a preko radničkih leđa, a povodom najave poslodavca da će ukinuti stimulacije velikom broju zaposlenih, kao i da se neće libiti da to narednog mjeseca uradi i svim ostalim radnicima", navodi se u Biltenu Sindikata podgoričke kompanije dostavljenom medijima. Oni su podsjetili da je metodologija obračuna zarada definisana Kolektivnim ugovorom, kao i da uprava preduzeća ne može jednostrano smanjivati stimulacije s obzirom da poslodavac još nije uradio analitičku procjenu radnih mjesta.

"Dosta je bilo prodaje radnih mjesta"Iz Sindikata su naveli da postojeći Kolektivni ugovor potpisali predstavnici radničke organizacije i poslodavca, zbog čega su i eventualne izmjene i dopune tog dokumenta nemoguće bez njihove saglasnosti."Dosta je bilo prodaje radnih mjesta, nepoštovanja i ukidanja radnih i ljudskih prava na teret zaposlenih i generacijama sticane imovine, kroz ubiranje profita i ništa ne investirajući", upozorili su iz Sindikata.

Privatizacija KAP-a radnicima donijela strateško iscrpljivanje u korist profita vlasnika

Neće dozvoliti da radnici budu žrtve promašene privatizacije

Oni su saopštili da ta radnička asocijacija neće dozvoliti da zaposleni i dalje budu žrtve promašene privatizacije i investitora, koji ne umije ili ne želi da domaćinski gazduje KAP-om.

Radnička asocijacija neće dozvoliti da zaposleni i dalje budu žrtve promašene privatizacije i investitora

Bonus video: