Sastanak predstavnika Vlade i SSCG 11. oktobra

Delegaciju SSCG, koju će činiti predsjednici granskih sindikata i njihovi predstavnici, predvodiće generalni sekretar Zoran Masoničić
0 komentar(a)
vlada zgrada, Foto: Boris Pejović
vlada zgrada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2011. 13:56h

Predstavnici Vlade i Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) razmatraće na sastanku 11. oktobra, kako je saopšteno, sprječavanje najavljenog smanjenja plata iz državnog budžeta i otpuštanje tehnoloških viškova.

Kako su neveli iz SSCG, Vlada je prihvatila inicijativu Saveza za socijalnim dijalogom o najavljenom smanjenju zarada i teškog materijalnog statusa zaposlenih, čija se primanja obezbijeđuju iz budžeta.

"Savez sindikata zatražio je održavanje sastanka predsjednika granskih sindikata društvenih djelatnosti i predstavnika Vlade radi razmatranja i sprečavanja najavljenog smanjenja plata iz državnog budžeta i otpuštanja tehnoloških viškova", navodi se u saopštenju.

Delegaciju Vlade predvodiće potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, a činiće je ministri prosvjete i sporta, zdravlja, rada i socijalnog staranja i predstavnik Ministarstva finansija.

Delegaciju SSCG, koju će činiti predsjednici granskih sindikata i njihovi predstavnici, predvodiće generalni sekretar Zoran Masoničić.

"SSCG prvi je upozorio da bi eventualno smanjenje zarada zaposlenima u društvenim djelatnostima ugrozilo njihov i težak materijalni položaj i zatražio od Vlade dijalog o potpisivanju kolektivnih ugovora kojima bi bila obezbijeđene mjere zaštite zaposlenih u ovim granama", pojasnili su u saopštenju.

Dijalog sa Vladom o poboljšanju položaja zaposlenih tražili su sindikati Uprave i pravosuđa, radnika zdravstva i socijalne zaštite, Vojske.

Razgovor su tražiliu i Sindikat Uprave policije, Agencije za nacionalni bezbijednost, Ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikat obrazovanja i kulture.

Bonus video: