"Regent" grupa će graditi prvi hotel u Porto Montenegru?

Kompanija “Adriatic Marinas” trenutno pregovara sa 3 vodeća međunarodna hotelska operatera
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 11:16h

Izgradnja prvog hotela u nautičko-turističkom kompleksu „Porto Montenegro“ u Tivtu, trebalo bi da se počne do kraja godine, a njegov operater najvjerovatnije će biti „Regenet“ grupa, saznaju „Vijesti“.

„Kompanija “Adriatic Marinas” trenutno pregovara sa 3 vodeća međunarodna hotelska operatera. Pregovori su u toku, a izgradnja hotela sa 5 zvjezdica u okviru “Porto Montenegro” marine i naselja, započeće prije kraja tekuće 2011.godine", bilo je sve što nam je na tu temu rekla portparol “Adriatic Marinasa” Branka Božinović-Čelanović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, pregovori o tome ko će biti operater novog hotela, prvog ozbiljnijeg takvog objekta koji će se u Tivtu graditi nakon pauze duge više od 20 godina, je “Regent” – međunarodna grupacija luksuznih hotela i resorta koja već 40 godina funkcioniše širom svijeta.

“Regent” posjeduje luksuzne hotele i resorte u SAD, Kini, Singapuru, Maldivima, karipskoj državici Turk i Kaikos, te Tajvanu, a u Evropi rade tri njihova hotela i to u Berlinu u Njemačkoj, Bordou u Francuskoj i u Zagrebu gdje je ta grupa operater čuvenog hotela “Esplanade”.

Njihovi kruzeri često u Kotoru

“Regent” je vlasnik i pomorske kompanije “Seven Seas Cruises” koja posjeduje četiri luksuzna putnička broda – kruzera od kojih su neki poput “Seven Seas Navigatora”, dosta česti gosti u Luci Kotor.

Inače, “Regent” grupe u narednih par godina otvoriće još osam hotela u Puerto Riku, Hrvatskoj, Abu Dabiju, Filipinima, Šri Lanci i na Tajlandu.

Inače, “Regent” grupe u narednih par godina otvoriće još osam hotela u Puerto Riku, Hrvatskoj, Abu Dabiju, Filipinima, Šri Lanci i na Tajlandu.

Što se novog hotela u “Porto Montenegru” tiče, on će biti građen na lokaciji ispred mola II tivatske marine za mega-jahte, sjeverno od nove rezidencijalno-poslovne zgrade “Tara” koja je u izgradnji, a ne na lokaciji u sredini tzv. velikog mandraća gdje je prvobitno bio planiran luksuzni hotel čiji je operater trebao da bude čuveni “Four Seasons”.

Table sa renderima stoje u marini

“Adriatic Marinas” i “Four Seasons” su u martu 2008 potpisali pismo o namjerama prema kojem je taj luksuzni hotelski brend trebalo da postane operater prvog hotela u sklopu “Porto Montenegra”, vrijednog preko 50 miliona eura, kapaciteta 300 kreveta u 150 soba, a u njegovom sklopu trebalo je da radi i 85 apartmana.

Zbog kako je zvanično objašnjeno, globalne finansijske krize, “Four Seasons” se lani međutim, definitivno povukao iz posla sa “Adriatic Marinasom” koji od tada intenzivno pregovara sa mnogim svjetskim hotelskim lancima pokušavajući da nadje novo i dovoljno zvučno ime, za operatera prvog hotela u “Porto Montenegru”.

Inače, u tivatskoj marini na par mjesta već mjesecima stoje velike table sa renderima izgleda budućeg hotela koji je projektovao britanski studio “Reardonsmith Architects” iz Londona.

Ovaj luksuzni butik-hotel trebalo bi da ima 100 soba, apartmane, spa centar, nekoliko restorana, dvorište sa bazenom, banket salu, kao i mogućnost da gosti bukvalno pred recepciju hotela, dolaze gliserima i drugim brzim plovilima.

Galerija

Bonus video: