Ovakvog plaćanja robe nema nigdje u svijetu

Nigdje se ne čeka na otplatu robe 120 dana, ko nema da plati u roku od 14 dana gasi se, kaže Milan Lončar, vlasnik firme LTC iz Hamburga
81 pregleda 0 komentar(a)
prodavnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
prodavnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.10.2011. 19:59h

Distributer njemačke Centralne trgovačke kompanije (ZHG) Milan Lončar koji boravi u Crnoj Gori rekao je da je njegova firma zainteresovasna za otkup velikih količina ulcinjske soli.

Lončar je na čelu firme LTC iz Hamburga koja je generalni distributer proizvoda ZHG za područje jugoistočne Evrope.

"So nam je potrebna u ogromnim količinama, nekoliko hiljada tona godišnje. So otkupljujemo za posipanje puteva u Njemačkoj, za ishranju i za mašinsko pranje suđa. To je sve jednostavna proizvodnja i to bi Crna Gora mogla da odradi. Inače Crna Gora ima malo proizvoda koji se mogu plasirati na evropsko tržište", kazao je Lončar i dodao da ZHG snabdijeva 80 odsto veleprodaja i maloprodaja u cijeloj Njemačkoj i 40 zemalja Evrope.

Ako nemaš da platiš - gasiš se

Lončar je rekao da im je cilj da naprave što kraći put od proizvođača do potrošača, da roba ne bude skupa, da bude atraktivna i visokog kvaliteta.

"To se ne postiže plaćanjem kakvo je u Crnoj Gori, a kakvog nema u svijetu. Nigdje se ne čeka na otplatu robe 120 dana, ko nema da plati u roku od 14 dana gasi se", rekao je Lončar.

On je gost kompanije Albona sa kojom ZHG sarađuje i koja slavi 3 godine postojanja.

Bonus video: