Đuričković potvrdio: Montenegro erlajnz duguje Aerodromima 8 miliona eura

’Montenegro erlajnz’’ takođe duguje novac za gorivo Jugopetrolu i za usluge Kontrole leta, a taj dug svaki dan raste
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 17:19h

Crnogorski avioprevoznik “Montenegro erlajnz” duguje javnom preduzeću “Aerodromi Crne Gore” oko osam miliona eura, potvrdio je za Antenu M direktor Aerodroma Milovan Đuričković.

Tačna cifra biće poznata sjutra, kad bude ispostavljena faktura za septembar:

''Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore preduzima sve što je u okvirima zakonskih mogućnosti. Normalno, redovno informišemo nadležne organe, Vladu, i normalno, procesuiramo dio tih stvari ka drugim nadležnim organima, onako kako to zakoni nalažu. Nama duguju osam miliona, ne mogu sad baš u decimalu da kažem je li nešto malo preko osam ili ispod. To ćemo već sjutra znati, kada se ispostavi faktura za septembar.''

Montenegro erlajnz zadržava 4,5 miliona

Najveći dio duga, oko četiri i po miliona eura, odnosi se na aerodromski putnički servis, tj. na novac koji bi nacionalni avioprevoznik trebalo da prenese na račun Aerodroma, ali to ne čini.

Đuričković objašnjava da „Montenegro erlajnz“ neovlašćeno zadržava novac koji je dužan da prenese na račun Aerodroma:

Đuričković objašnjava da „Montenegro erlajnz“ neovlašćeno zadržava novac

‘’Ja znam da su naša potraživanja ovog časa, potpuno utemeljeno, osam miliona eura. Četiri miliona je tzv. putnička taksa, naknada za putnički servis, dio koji se nekad naplaćivao na check-inu, koji sada naplaćuju kroz kartu, koji bi trebalo prosto da prenesu na Aerodrome. Taj iznos je oko 4,5 miliona. Znači, neovlašćeno zadržavanje sredstava.’’

Duguju novac i za gorivo

‘’Montenegro erlajnz’’ takođe duguje novac za gorivo Jugopetrolu i za usluge Kontrole leta, a taj dug svaki dan raste, prenosi Antena M.

Nije poznato koliki su zaista dugovi i gubici nacionalnog avioprevoznika, a navodno dobro upućeni u problematiku tvrde da se radi o desetinama miliona eura.

Galerija

Bonus video: