Đurišić: Ne prodaje se kompanija zbog 30 miliona u budžetu

"Vlada dobro zna šta ja mislim o privatizaciji, da ja imam otpor prema toj ideji, zbog čega su me izbacili iz kombinacije", rekao je Đurišić
142 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Đurišić, Foto: Vesko Belojević
Zoran Đurišić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.10.2011. 08:43h

Nacionalnom avioprevozniku Montenegro erlajnzu Vlada treba da pomogne u prevazilaženju velikih troškova na crnogorskim aerodromima i da utiče da Jugopetrol smanji cijene kerozina, a ne da ga privatizuje, jer bi najavljena prodaja imala dugoročno negativne posljedice po cijeli sistem, saopštio je predsjednik Odbora te kompanije Zoran Đurišić, uoči objavljivanja tendera za privatizaciju većinskog paketa akcija stranom partneru.

Đurišić je crnogorskim novinarima u Rimu kazao da ne vjeruje da će potencijalni strani vlasnik Montenegro erlajnza imati "emociju" prema državi, jer, kako tvrdi, od kompanije koja je sada u državnom vlasništvu mnogi u Crnoj Gori imaju koristi, prije svega turizam i biznis sektor.

"Mi smo koliko-toliko spasli turističu sezonu. Za samo tri mjeseca smo prevezli 300.000 putnika, punili smo budžet, napravili smo jedan reprolanac, pa od našeg poslovanja mnogi dobro žive: i aerodromi, hoteli, Jugopetrol dijeli dividende, tako da nije Montenegro erlajnza, ne bi bilo mnogih privilegija".

"Ako se privatizujemo, to sigurno ne bi bilo tako jer, kako kaže poslovica, "tuđa ruka svrab ne češe". Ako dođu Turci ili Izraelci oni neće imati mnogo obzira prema državi, samo će gledati kako da izvuku novac odavde. Ovo je dobar sistem koji svakako treba dalje unapređivati, ali ga prodati za 25 ili 30 miliona da bi se kratkoročno podržao budžet, je vrlo opasno", smatra Đurišić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: