Nakon 2 godine nastavljeni radovi na Zavali, nasljednik Miraksa se buni

Uz svečano presijecanje vrpce, svi koji su danas prošli Budvom preko Zavale, mogli su vidjeti veliki pamflet sa natpisom „Budvani, zahvaljujemo na strpljenju“
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2011. 11:11h

Nakon dvogodišnje pauze, radovi na izgradnji apartmanskog naselja „Astra Montenegro“ nastavljeni su 1. oktobra, nakon što je cijeli projekat od ruske „Mirax grupe“ preuzelo Udruženje kupaca vila i apartmana- AMIA.

Kupci, uglavnom bogati Rusi, Ukrajinci, Amerikanci i Crnogorci, njih 86, nakon finansijskog kraha Sergeja Polonskog vlasnika „Miraxa“ preuzeli su cijeli projekat na sebe, saopštivši da će 40- ak vila biti završeno za 18 mjeseci.

Uz svečano presijecanje vrpce, svi koji su danas prošli Budvom preko Zavale, mogli su vidjeti veliki pamflet sa natpisom „Budvani, zahvaljujemo na strpljenju“ kojim su, kako su kazali, u AMI- i željeli da se zahvale svima koji su , kao i oni, imali strpljenja da čekaju dvije godine.

Igor Čaplidin - predstavnik Udruženja kupaca AMI kazao je da su za projekat dobili podršku Vlade, Opštine Budva, te banaka, te da će za završetak radova biti potrebno 45 miliona eura.

Prema procjeni kupaca, Polonski je na Zavali uložio svega svojih 13 miliona, od banke je uzeo 20 miliona eura, od kupaca 103 miliona eura, a na izgradnju, kupovinu zemljišta i plaćanje zemljišta je potrošio 73 miliona eura, odnosno da je pronevjerio 50 miliona eura kupaca.

" Vjerujte nam, mi ćemo završiti ovaj projekat jer želimo pošteno da radimo" kazao je Čaplidin.

On je naveo da su dobili za početak radova i blagoslov od Mitropolita Amfilohija, a danas je radove osveštao budvanski otac Jovan.

Nazvaie: Hoće na silu da preuzmu Zavalu

Iz kompanije Nazvanie.net, koja je navela da je nasljednik Miraksa koji je gradio apartmansko naselje na Zavali su saopštili da grupa kupaca vila pokušava da na silu preuzme projekat.

Grupa kupaca vila na Zavali formirala je svoje udruženje i preduzeće AMIA i kupila kompaniju Montera koja je ranije bila glavni izvođač radova.

U reagovanju Nazvanie.net je navedeno da su u toku posljednje dvije godine imali određene probleme koje su sada riješili, “zahvaljujući investitorima i svima koji su se stavili u naš položaj, iskazali razumiujevanje i pružili podršku”.

" Istovremeno naša kompanija izjavljuje da memorandum koji je potpisan prije godinu dana sa jednom grupom investitora projekta Astra Montenegro, nije ispunjen od njihove strane.

Prije dva mjeseca kompanija je pozvala te investitore na sastanak. Međutim, na tom sastanku se pojavila nova grupa koja je odustala od ispunjenja uslova iz prethodnog memoranduma. Nisu postignuti nikakvi novi dogovori.

Situacija se stabilizovala

Nakon toga je kompanija Nazvanie.net donijela odluku da će svojim snagama završiti projekat u Crnoj Gori. Pošto se politička i ekonomska situacija u Budvi stabilizovala, kompanija je planirala da nastavi građevinske radove na završetku projekta u septembru 2011. godine.

Međutim, suočili smo se sa agresivno raspoloženom grupom (Peljuhno I., Čapligin I., Emiljfarb N.), predvođenom od strane Babina Irine, koja ne brani pozicije investitora u projektu, već gleda samo svoje koristoljubive interese. Ta grupa pokušava da na silu preuzme projekat, sprečava nastavak radova i širi neistinite informacije.

Pored toga, umjesto da pokušaju da poboljšaju situaciju, navedena lica su pokušala samo da izvuku sredstva iz projekta.

Ističemo da većina investitora u ovom trenutku podržava našu odluku o nastavku radova.

Obavijestili smo Vladu Crne Gore i ambasadu Crne Gore u Moskvi o tome da smo spremni da nastavimo građevinske radove.

Na današnji dan kompanija je zvanično formirala radnu grupu u koju ulaze Tagijeva E., Valitova Š., Starostina I., Korolj D., Branko Radulović, Miodrag-Miško Minić, - to su zastupnici kompanije i većine investitora.

Sa svoje strane, kompanija Nazvanie.net biće zahvalna svima ko izrazi želju da nam pomogne i podrži nas prilikom realizacije projekta.

Tražimo mogućnost da privedemo taj projekat kraju u svemu u skladu sa zakonom" navodi se u reagovanju koje je potpisao Golubev Vladimir Semjonović, kao akcionar kompanije Nazvanie.net.

Galerija

Bonus video: