Predsjednik Privrednog suda tvrdi da je zaposlio samo brata i brataničnu

Rakočević je rekao da se na spisku nalazi veliki broj radnika suda koji su zasnovali radni odnos prije njegovog imenovanja
490 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Rakočević, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Rakočević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.09.2011. 08:22h

Od imenovanja na funkciju predsjednika Privrednog suda zaposlio sam Branka Rakočevića, brata od strica, i Marijanu Vujisić, kćerku brata od tetke, na radnim mjestima za koje se zahtijeva srednja stručna sprema i nakon dugogodišnjeg čekanja kod Zavoda za zapošljavanje, saopštio je "Vijestima" predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević.

Rakočević je pismeno odgovorio na dopis "Vijesti", nakon što mu je dostavljen spisak oko 70 radnika i bivših radnika Privrednog suda, kao i njihovih "veza" koje su im navodno obezbijedile posao.

On je rekao da osim brata od strica i kćerku brata od tetke, nije nikog više zaposlio, te da su ostali navodi proizvoljni i netačni.

Rakočević kaže da su mnogi zaposleni prije njega

Rakočević je rekao da se na spisku koji mu je dostavljen nalazi veliki broj radnika suda koji su zasnovali radni odnos prije njegovog imenovanja na funkciju predsjednika suda.

"To su Stojanka Minić, Vera Bulatović, Darko Jovović, Milka Pavličić, Tamara Miranović, Nenad Vukotić, Valentina Rakočević, Tanja Pejović, Nenad Marjanović, Dušan Orović, Sofija Sekulović, Neda Rešetar, Rajka Adžić, Tanja Boljević, Žana Prelević, Hana Ujkić i drugi", naveo je Rakočević.

Prema njegovim riječima, na spisku se nalazi dvoje sudija Veselin Vujošević i Slađana Čabarkapa koje je imenovala Skupština Crne Gore.

"Na spisku je Slobodan Vulanović koji nikad nije bio radnik suda već je penzionisani pripadnik MUP-a (obezbjeđenje predsjednika Svetozara Marovića), Marko Cicmil, Petar Minić, Zoran Radunović, Miloš Blečić, Ana Jovanović, Dalibor Vuković, Maja Šćekić, Maja Bošković, Radovan Ulićević, Svetlana Aćimić, Ivan Stanišić, Vlado Lakić i drugi bili su zaposleni u ovom sudu radi sprovođenja pripravničkog staža i nakon polaganja pravosudnog ispita svi su zasnovali radni odnos u drugim institucijama bankama, advokaturi i slično", tvrdi Rakočević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: