Radnici Autoprevoznog prijete blokadom puta Nikšić - Podgorica

On je dodao da se više neće obratiti ni jednoj instituciji osim SSCG, jer su oni zaduženi za isplatu novca
72 pregleda 0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2011. 10:35h

Nikšićko Udruženje vozača blokiraće put Nikšić-Podgorica ukoliko se do petka ne ispune zahtjevi bivših radnika Autoprevoznog preduzeća.

"Sindikat vozača Nikšić daje punu podršku kolegama, bivšim radnicima Autoprevoznog preduzeća da istraju u svojim zahtjevima", navodi se u saopštenju Udruženja.

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog danas su nastavili štrajk ispred prostorija Saveza sindikata (SSCG) u Podgorici, gdje ostaju do ispunjenja njihovih zahtjeva.

"Bićemo tu dan i noć, dok se nešto ne riješi", rekao je predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović.

Oni su u ponedjeljak imali sastanak sa predstavnicima Vlade kako bi pregovorima došli do rješenja njihove situacije.

Đikanović je kazao da su predstavnici Ministarstva finansija saopštili da su upoznati sa problemom radnika, ali nemaju nadležnost da im isplate traženi novac.

"Imamo njihovu punu podršku, a naše zahtjeve će prenijeti i ministru finansija Miloradu Katniću", rekao je ranije Đikanović.

On je dodao da se više neće obratiti ni jednoj instituciji osim SSCG, jer su oni zaduženi za isplatu novca.

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća od 13. septembra protestuju ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega.

Đikanović je podsjetio da je SSCG prije nekoliko godina određenim ministarstvima uputio dopis za njihove kolege kojima je isplaćen novac.

"Da nijesu dobili oni, do ovoga sigurno ne bi došlo", naveo je Đikanović.

Od kraja maja bivši radnici Autoprevoznog štrajkuju i traže isplatu po 250 eura po godini radnog staža.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1.920 eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: