Poništen tender za pranje tunela Sozina i Raš

Državna komisija je utvrdila da S+E Tehnika DOO Bar, „nije dokazao da posjeduje stručno-tehničku i kadrovsku osposobljenost“
314 pregleda 0 komentar(a)
Tunel Sozina, Foto: Arhiva Vijesti
Tunel Sozina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2011. 07:58h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu Higijena prostora DOO Danilovgrad i poništila u cjelini odluku o dodjeli ugovora Monteput DOO Podgorica u vezi s pranjem bočnih zidova tunela Sozina i Raš.

" Monteput će, u roku od osam dana, izvršiti ponovni pregled, ocjenu i vrednovanje ponuda" navodi se u rješenju.

Prethodno je naručilac sporne nabavke donio odluku o dodjeli ugovora ponuđaču S+E Tehnika DOO Bar, za cijenu od 40.014 eura.

Državna komisija je utvrdila da je žalba bila osnovana i da je ponuda prvorangirane firme neispravna.

" Ponuda S+E Tehnika je kontradiktorna, s obzirom na to da s jedne strane predviđa mogućnost angažovanja podizvođača, dok s druge strane decidno ističe da sam učestvuje kao ponuđač u predmetnom postupku javne nabavke.

Dostavljena izjava ponuđača S+E Tehnika o samostalnom nastupu dovodi u pitanje smisao angažovanja firme Virmont DOO Bar (čak i da je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa ovom firmom pravno valjan)" ističe se u rješenju.

Nema kadra ni tehnike

Državna komisija je utvrdila da S+E Tehnika DOO Bar, „nije dokazao da posjeduje stručno-tehničku i kadrovsku osposobljenost“.

Komisija je usvojila i žalbu firme Ramel DOO Nikšić, i poništila u cjelini odluku o dodjeli ugovora Elektroprivrede Crne Gore, tj. FC Distribucija u vezi s nabavkom materijala za održavanje distributivnih elektroenergetskih objekata 10 i 0,4 kV mreža ( užad, kablovi, sks, drveni impregnisani i AB stubovi, izolatori, kablovski pribor, transformatori, ormari prekidači, osigurači i dr.), za potrebe svih elektrodistribucija, za partiju XIV-materijal za neizolovane nadzemne mreže.

" EPCG, odnosno, FC Distribucija će, u roku od osam dana, izvršiti ponovni pregled, ocjenu i vrednovanje ponuda, za partiju XIV-materijal za neizolovane nadzemne mreže" ističe se u rješenju Državne komisije.

Prethodno je FC Distribucija donijela odluku o dodjeli ugovora firmi Mils DOO Nikšić, za cijenu od 64.986 eura.

Državna komisija utvrdila je međutim da je ponuda Mils DOO Nikšić, za partiju XIV-materijal za neizolovane nadzemne mreže, bila neispravna.

" U ponudi ovog ponuđača, dostavljeni su navedeni materijali za konzole, koji su od AIMgSi0,5 materijala, a ne kao što je naručilac u razjašnjenju tenderske dokumentacije, od 13. juna 2011, izričito naveo da konzole moraju biti od AIMgSi1Cu materijala.

Naručilac je, imajući u vidu naprijed navedeno, bio dužan da, u skladu sa članom 69 Zakona, ocijenio ponudu Mils DOO, kao neispravnu, s obzirom na to da njegova ponuda nije bila u skladu sa uslovima traženim tekstom poziva za javno nadmetanje i tenderskom dokumentacijom" navodi se u rješenju.

Pao ugovor JP Čistoća iz Podgorice

Državna komisija usvojila je i žalbu firme Sandin vrh DOO Cetinje i poništila u cjelini odluku JP Čistoća Podgorica, u vezi s izborom najpovoljnije ponude za nabavku auto-guma, i ulja i maziva, za partiju II-ulja i maziva, u cjelini.

" JP Čistoća Podgorica će, u roku od osam dana, izvršiti ponovni pregled, ocjenu i vrednovanje ponuda" ističe se u rješenju Državne komisije.

Prethodno je naručilac sporne nabavke donio odluku o dodjeli ugovora ponuđaču M oil DOO Podgorica, za 23.080 eura.

Komisija je utvrdila da je žalba bila osnovana i da ponuđač M oil DOO Podgorica nije dostavio validne sertifikate za „shell“ ulja.

" Dostavljeni sertifikat ovog ponuđača sadrži rok važnosti, koji je istekao 31. marta 2011, te ovim sertifikatom ponuđač M oil nije odgovorio zahtjevu naručioca u pogledu obaveze dostavljanja validnog sertifikata" ističe se, između ostalog, u rješenju.

Bonus video: