Zaposleni u TV Budva će radikalizovati štrajk ako im ne isplate dug

Zaposleni u TV Budva pozvali su Opštinu da ispuni sve obaveze
0 komentar(a)
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.09.2011. 13:12h

Zaposleni u Televiziji Budva okupljeni oko sindikalne organkizacije pri uniji samostalnih sindikata pozvali su Opštinu da ispuni sve obaveze iz zajedničkog dogovora zaključenog još početkom jula, kojim je predviđena redovna isplata zarada, uplata doprinosa, te stabilizacija finansijske i tehničke situacije u tom elektronskom mediju.

Zaposleni su ostavili rok od sedam dana da se dio dugovanja izmiri, te u suprotonom ponovo najavili mogućnost radikalizacije.

Nakon što su prije puna dva i po mjeseca prekinuli štrajk, i nakon što je Opština izmirila dio dugovanja po osnovu programskih sadržaja, na osnovu kojih su u julu dobili jednu zaradu, od sedam zaostalih, zaposlenima je od tada na račune legla samo još jedna zarada.

Zaposleni su ostavili rok od sedam dana da se dio dugovanja izmiri

"Kako je već prošlo određeno vrijeme od prekida štrajka u TV Budva i zajedničke izjave za medije, potpisane od strane Vaše šefice kabineta, u kojoj ste se obavezali na određenu pomoć lokalnoj televiziji i na vremenske termine u kojima bi se kašnjenje plata dovelo u red, Sindikalna organizacija je u obavezi da Vam dostavi svoje mišljenje o ispunjavanju dogovorenog iz spomenute zajedničke izjave. Štrajk u TV Budva imao je za cilj da nagovori rukovodstvo televizije i osnivača, Opštinu Budva, na veću brigu oko socijalnog statusa radnika i tehničkih sredstava bez kojih ovaj javni servis ne može obavljati svoj posao. Ispunjenjem svih stavki iz zajedničke izjave za javnost u dobroj mjeri u tome bi se i uspjelo.Tokom prve polovine jula isplaćene su 3 zaostale zarade i početkom avgusta još jedna, i tu je stalo", navodi se u dopisu predsjdnika sindikalne organizacije Njegoslava Miloševića.

Fale još tri zarade

On je dodao da su im do sada trebale da budu uplaćene još tri zarade, čime bi se bi samo smanjila ukupna dugovanja radnicima po pitanju plata.

"Sve ostale stavke po pitanju spajanja TV i Radio Budve, promjene rukovodstva u novoj firmi, jednokratno ulaganje u tehniku TV Budva kao i pomoć oko neuplaćenih doprinosa radnicima kao i duga kod nekih državnih firmi, ostale su neriješene.Tokom sastanaka u Opštini, stekli smo utisak, da nailazimo na razumjevanje po pitanju naših problema, ali svojim izvršavanjem obaveza stvarate negativno mišljenje da ste uplatili, samo onoliko, koliko je bilo potrebno da prekinemo štrajk. Iz tih razloga dajemo prostor od sedam dana u kojima bi trebali riješiti neke tačke iz dogovora, a one dugoročne trebali bar započeti, prije nego ponovno iskoristimo svoje mogućnosti da se borimo za naša prava", zaključio je Milošević.

Bonus video: