Blagota Radović i Željko Vidaković izabrani za menadžere godine

Za premijera srednjestaleške privrede izabran je gradonačelnik Podgorice Dr Miomir Mugoša
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2011. 19:34h

Najveća nagrada Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore “Privredna ličnost godine” dodijeljena je u subotu veče u na Trgu Bećir Bega Osmanagića kod Sahat kule u Podgorici u okviru izložbeno-prodajnog festivala “Zanatska pijaca” vlasniku firme Zetagradnja iz Podgorice Blagoti Radoviću i vlasniku firme Ekoplant iz Podgorice Željku Vidakoviću.

Blagota Radović je nagrađen za veliki broj uspješno realizovanih projekata u građevinarstvu, izuzetno kvalitetnu gradnju po standardima i normama i visoku poslovnu etiku prema zaposlenima i dobavljačima.

Srednjestaleški političar godine je Zoran Jelić, koji je nagrađen za izuzetne rezultate u oblasti politike zapošljavanja, promišljenost, obim i kvalitet preduzetih mjera na smanjenju nezaposlenosti.

Za premijera srednjestaleške privrede izabran je gradonačelnik Podgorice Dr Miomir Mugoša kome je priznanje dodijeljeno za ukazano povjerenje zanatstvu u okviru prekograničnog IPA projekta sa Albanijom i otvorenu podršku srednjestaleškoj privredi u kreiranju moderne percepcije zanatstva.

Srednjestaleški političar godine je Zoran Jelić, koji je nagrađen za izuzetne rezultate u oblasti politike zapošljavanja, promišljenost, obim i kvalitet preduzetih mjera na smanjenju nezaposlenosti.

Za Ambasadora godine proglašen je slovački ambasador František Lipka za izuzetan doprinos jačanju saradnje između civilnog i javnog sektora u Crnoj Gori i primjere dobre prakse na stvaranju konsenzusa oko važnih pitanja za evropske integracije i implementaciju evropskih propisa i standarda sa posebnim akcentom na razvoj srednjestaleške privrede. Preduzetnik godine u dijaspori je Dragoslav L. Vuković, vlasnik firme Ceraprom iz Beograda.

Najveća nagrada u oblasti građevinarstva pripala je Danku Jevriću, vlasniku firme Art Beton iz Podgorice. Najveća nagrada u oblasti drvoprerade pripala je Branku Mićkoviću, vlasniku firme Mi-Rai Group iz Nikšića.

Najveća nagrada za izvoz u oblasti drvoprerade pripala je Branku Pejoviću, vlasniku firme Doding iz Podgorice. Najveća nagrada u oblasti elektrotehnike pripala je Slobodanu Mikavici, vlasniku firme Elko tim iz Podgorice.

Najveća nagrada u oblasti metaloprerade pripala je Draganu Nikoliću, vlasniku firme Megan iz Nikšića. Najveća nagrada u oblasti solarne termije pripala je Branku Gvozdenoviću, vlasniku firme Vladex iz Kotora.

Najveća nagrada u oblasti automehatronike pripala je Slavku Mrdaku, vlasniku servisa Mrdak iz Bijelog Polja. Najveća nagrada u oblasti poslastičarstva pripala je Marini Vuksanović, vlasnici firme V-Marina iz Podgorice.

Najveća nagrada u oblasti mesoprerade pripala je Džemilu Škrijelju, vlasniku firme Gradina company iz Rožaja.

Najveću nagrada u oblasti gastronomije dobio je Radenko Radojičić, Vlasnik firme Radenko iz Podgorice. Najveću nagradu u oblasti ugostiteljstva dobio je Milenko Stijepović, vlasnik hotela Javora iz Žabljaka.

Najveću nagradu u oblasti hotelijerstva dobio je Veselin Grdinić, suvlasnik hotela Ravnjak iz Mojkovca. Najveću nagradu u oblasti eko-turizma dobio je Mile Vuković, vlasnik firme Durmitor doo iz Bijelog Polja.

Najveću nagradu u oblasti kuvarstva dobio je Dragan Brisković iz Ulcinja. Najveću nagradu u oblasti kožarskog zanata dobio je Blažo Golubović, vlasnik firme Moda Golubović iz Bijelog Polja.

Novinarka godine u oblasti štampanih medija je Marijana Camović iz Vijesti.

Najveću nagradu u oblasti frizerskog zanata za obuku kadrova dobila je Raza Pirović, vlasnica salona Raza i Pime iz Podgorice. Najveću nagradu u oblasti prevoza putnika dobio je Zahid Mušović, vlasnik firme Roller iz Bijelog Polja. Najveću nagradu u oblasti trgovine dobio je Darko Šćepanović, vlasnik firme Fortuna Inc iz Podgorice.

Novinarka godine u oblasti štampanih medija je Marijana Camović iz Vijesti, a novinarka godine u oblasti radijskog novinarstva je Zdravka Janičić iz Radija Crne Gore. Direktor srednje stručne škole godine je Dragan Perović iz Srednje stručne škole u Nikšiću.

Profesor godine srednje stručne škole je Dragoljub Draganić iz Prve srednje stručne škole u Nikšiću. Specijalnu titulu Prijatelj zanatstva Crne Gore dobio je Joachim Gropp, seniorski ekspert iz Erfurta.

Bonus video: