Radnici Dakića traže da im Vlada garantuje isplatu novca

Za ponedjeljak u 10 časova u blizini zgrade Vlade bivši radnici su zakazali veliki protesni zbor kao vid pritiska da se što prije dođe do adekvatnog rješenja problema
0 komentar(a)
Radoje Dakić štrajk fabrika, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić štrajk fabrika, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2011. 11:07h

Bivši radnici, a danas povjerioci Radoja Dakića na velikom zboru održanom u krugu bivše fabrike mašina, kojem je prisustvovalo oko 500 ljudi, odlučili su da prihvate ponudu o kupovini 221.000 zemljišta od strane privatnog konzorcijuma Zetegradnja – Čelebić, ali samo uz uslov da im Vlada Crne Gore garantuje isplatu novca "u što kraćem periodu".

Dakićevci su odlučili da ne pristanu na, za sada, jedinu ponudu investitora, vrijednu 35,4 miliona eura, za kupovinu zemljišta ukoliko se izvršna vlast čvrsto ne obaveže i garantuje im da će im novac biti isplaćen nakon prenosa vlasništva imovine u posjed kupaca.

"Smatrano da je ponuda nepotpuna. Koordinacuioni odbor povjerilaca čitavo vrijeme je radio da podstakne rješenje ovog problema. Mi smo izvršni povjerioci, a pristiglu ponudu ćemo proslijediti onima koji su nadležni za to", rekao je pred okupljenim radnicima Milan Vukčević, predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca “Radoja Dakića”.

Za ponedjeljak u 10 časova u blizini zgrade Vlade bivši radnici su zakazali veliki protesni zbor kao vid pritiska da se što prije dođe do adekvatnog rješenja problema.

Prema izvršnim sudskim presudama, povjeriocima, oko 1.700 povjerioca, naime neizmirenih dugovanja, potražuju okupno 42,6 miliona eura sa kamatama.

Bonus video: