Radnici Autoprevoznog počeli proteste ispred SSCG

Radnici su u imali sastanak sa predstavnicima Opštine Nikšić, SSCG, fabrike i nadležnih ministarstva, na kome je zaključeno da svi imaju sluha za probleme, ali da para nema
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.09.2011. 13:19h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća počeli su protest ispred prostorija Saveza sindikata (SSCG) u Podgorici i poručili da će tu ostati sve dok se ne riješe njihovi zahtjevi.

Predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović kazao je da su se radnici prvi put okupili nakon godišnjih odmora, kako bi ponovo intenzivirali aktivnosti u borbi za njihova prava.

Đikanović je podsjetio da je SSCG prije nekoliko godina prema određenim ministarstvima uputio dopis za njihovih 35 kolega koji su dobili po 250 eura

Radnici su u ponedjeljak imali sastanak sa predstavnicima Opštine Nikšić, SSCG, fabrike i nadležnih ministarstva, na kome je zaključeno da svi imaju sluha za radničke probleme, ali da para nema.

"Neka ministarstva su rekla da su naši zahtjevi opravdani i da će nastojati da što prije obavijeste glavne ministre da se vidi odakle da se nabavi novac da bi i nas isplatili", rekao je Đikanović.

Radnici, kako je poručio, neće odustajati od zahtjeva, danonoćno će protestovati ispred prostorija SSCG, a pridružiće im se i još kolega iz Nikšića.

Đikanović je podsjetio da je SSCG prije nekoliko godina prema određenim ministarstvima uputio dopis za njihovih 35 kolega koji su dobili po 250 eura po godini radnog staža.

"Da nijesu dobili oni, do ovoga sigurno ne bi došlo", rekao je Đikanović.

Prema njegovim riječima, na sastanku u ponedjeljak, predsjednik Opštine Nikšić, Nebojša Radojičić, bio je raspoložen da dio novca da, isto kao što je učestvovao i u dijelu isplate novca za 35 kolega.

Radnici za sada neće radikalizovati proteste

Radnici za sada neće radikalizovati proteste, jer su dobili obećanje da će do petka nadležni ministri biti poznati sa njihovim zahtjevima.

"Imamo puno povjerenje u institucije kojima smo se obraćali", zaključio je Đikanović.

Od kraja maja bivši radnici Autoprevoznog štrajkuju i traže isplatu po 250 eura po godini radnog staža.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljade EUR otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: