Bivši radnici Prerade opet protestovali: Još je rano da se polivamo benzinom

Oni su prošetali od Sahat kule do zgrade Vlade i poručili premijeru Igoru Lukšiću da će se tokom sedmice svakodnevno okupljati
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 11:10h

Bivšim radnicima Prerade podgoričkog Kombinata aluminijuma tokom protekle sedmice se niko od nadležnih u Vladi nije obratio, niti im je uplaćeno oko milion eura, zbog čega su danas nastavili protesna okupljanja.

Oni su prošetali od Sahat kule do zgrade Vlade i poručili premijeru Igoru Lukšiću da će se tokom sedmice svakodnevno okupljati, ali će ako ne dobiju novac naći način da radikalizuju proteste

Oko 380 radnika Prerade je po Vladinom socijalnom program napustilo taj pogon ali im, iako imaju pravosnažne sudske presude, poslodavci nijesu isplatili dugovanja koja su “teška” oko milion eura.

Oni su na protestu prošlog ponedjeljka poručili Lukšiću i ministru ekonomije Vladimiru Kavariću da će, ako ne dobiju novac, početi sa svakodnevnim šetnjama.

O radikalizaciji sljedeće sedmice

Bivši radnici su okupljeni u NVO “Prerada”, a njihov predstavnik Milorad Pavićević je najavio da će se i sjutra okupiti ispred Vlade, a naredna dva dana ispred prostorija ministarstva ekonomije na Rimskom trgu.

"Još je rano da se polivamo benzinom kako neke kolege predlažu ali o metodama radikalizacije ćemo razmišljati krajem sedmice. Ako treba leći ćemo ovdje ispred Vlade ko radnice Lenke, vidjećemo", rekao je Pavićević.

Radnici će obavjestiti međunarodnu javnost o načinu na koji se Vlada Crne Gore odnosi prema pravosnažnim sudskim presudama

U međuvremenu će, kako je rekao, obavjestiti međunarodnu javnost o načinu na koji se Vlada Crne Gore odnosi prema pravosnažnim sudskim presudama.

Bivši radnici traže od Vlade da im riješi problem koji imaju sa poslodavcem jer je partner u upravljanju KAP-om. Vlada je ranije dozvolila menadžmentu KAP-a da se zaduži i na taj način izmiri potraživanja radnika ali to nijesu uradili.

Galerija

Bonus video: