Ekipa Viktora Restisa na velika vrata ulazi u KAP

Biznismen Veselin Barović sa partnerima okupljenim u Podgoričkom broker dileru priprema prodaju paketa od oko 21 odsto vlasništva
0 komentar(a)
Viktor Restis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Viktor Restis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.09.2011. 08:24h

Biznismen Veselin Barović sa partnerima okupljenim u Podgoričkom broker dileru priprema prodaju paketa od oko 21 odsto vlasništva za trećeg investirora koji bi Vladi i ruskom CEAC Holdings limitedu uskoro mogao biti vlasnički partner u Kombinatu aluminijuma, saznaju “Vijesti” nezvanično iz nekoliko izvora na tržištu kapitala.

Oko 4,5 odsto akcija KAP-a juče su na berzi kupovali grčki investitori koji zastupaju kapital grčkog milionera Viktora Restisa u Crnoj Gori. Posljednji mjesec cijena akcija Kombinata je skoro udvostručena sa 1,6 na 3,26 eura.

Restisov glavni čovjek Petros Statis, inače, crnogorski zet, široj javnosti ostao upamćen po glamuroznoj svadbi kojoj je prisustvovao državni vrh prije nekoliko godina, juče je “odriješio kesu” i posredstvom svoje firme Adcapital Montenegro kupio najveći broj akcija KAP-a, a manji dio na svoje ime, za ukupno nešto više od million i po eura.

Na kupovinu 484.137 akcija, koje čine oko 4,55 odsto samo juče je potrošeno čak 1,58 miliona eura. Prodata su dva velika paketa akcija KAP-a. I to akcije sa računa Hotelsko-turističkog preduzeća Fjord (387.845 akcija ili 3,65 odsto) po cijeni od 3,3 eura, kao i 75.000 ili 0,7 odsto akcija KAP-a po cijeni od 3,1 euro koje su bile u vlasništvu firme Laderna Internacional iza koje navodno stoji srpski tajkun Milan Beko.

U odnosu na prethodni dan trgovine na Montenegroberzi cijena akcija KAP-a je porasla čak 8,25 odsto, a milionski promet na berzi makar za trenutak je vratio optimizam na domaćem tržištu gdje su oba berzanska indeksa na kraju radne sedmice ojačala.

Bonus video: