Zašto li kamperi zaobilaze Budvu? Baš se izgradila...

Uroš Zloković kaže da je problem izgradnja sve većeg broja objekata za izdavanje i iščezavanje zelenih površina
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2011. 15:44h

Kamperska sezona u gotovo svim primorskim opštinama bolja je u odnosu na prošlu, osim u Budvi gdje je ove godine zabilježen značajan pad broja kampera u odnosu na lani, javlja radio Budva.

"Ove godine prema našim saznajima omiljene destinacije kampera bile su zone Durmitora i Velike plaže u Ulcinju. Predsezona je bila dobra, špic sezone takođe bolji u odnosu na prošlu godinu, a očekivanja su da ćemo imati i bolju postsezonu, kazao je za naš program Uroš Zloković predsjednik sektora kampova u Crnogorskom turističkom Udruženju.

Zloković kaže da je problem izgradnja sve većeg broja objekata za izdavanje i iščezavanje zelenih površina.

"Savremeni kamper želi odmor u prirodi na uređenim površinama sa bogatom ponudom rekreativnih sadržaja", ističe Zloković.

CTU-a planira da se ove zime kamping turizam u Crnoj Gori nađe u reklamnim kampanjama. Plan je i da se vlasnicima kampova omogući izdavanje trajnih dozvola kako bi i ulaganja bila veća.

U periodu postsezone kamperi koji su na proputovanju i koji se kratko zadržavaju u našoj zemlji su uglavnom iz zapadnoevropskih zemalja. U sezoni ti gosti su uglavnom iz zemalja bivše SFRJ.

Bonus video: