Kompanija MNSS tužbom od Crne Gore traži 90 miliona eura

" Prijete tužbom mada nam se čini da se radi o „praznoj puški“ rekao je “Vijestima” neformalno nakon sastanka u Vladi jedan visoki činovnik u izvršnoj vlasti
0 komentar(a)
MNSS, Foto: Arhiva "Vijesti"
MNSS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.09.2011. 08:31h

Holandska kompanija MNSS B.V. koja je do polovine aprila gazdovala nikšićkom Željezarom, obavijestila je Vladu da je pokrenula predarbitražni postupak protiv države Crne Gore, potvrđeno je „Vijestima“ iz nekoliko izvora iz izvršne vlasti i izvora bliskih MNSS-u.

Zbog toga je u Ministarstvu ekonomije vanredno upriličen sastanak gdje su razmatrane eventualne posljedice ovog postupka holandskog investitora.

" Prijete tužbom mada nam se čini da se radi o „praznoj puški“ rekao je “Vijestima” neformalno nakon sastanka u Vladi jedan visoki činovnik u izvršnoj vlasti.

Ukoliko Vlada, u naredna tri mjeseca, ne postigne neki miroljubivi dogovor sa Holanđanima, poreskim obveznicima Crne Gore u najgorem slučaju prijeti plaćanje mnogo većeg ceha od skoro 90 miliona eura koji bi na naplatu mogao dospjeti, nakon arbitraže u Vašingtonu ili procesa pred nekim drugim arbitražnim sudom, kroz godinu ili dvije

Željezarom AD u stečaju već četiri mjeseca rukovodi stečajna uprava, a proizvodnju je obnovila privatna firma Neksan biznismena Miodraga Davidovića kojoj ugovor o upravljanju ističe 15. novembra.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: