Ulcinjska rivijera se žali da ne može ni da misli na profit

Prema urađenom socijalnom programu, za otpremnine zaposlenima ulcinjski hotelijer mora da obezbijedi više od milion eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 20:28h

Ulcinjska rivijera postaće profitabilno preduzeće tek kada bude realizovan socijalni program kojim je planirano otpuštanje više od stotinu radnika, kada cijene usluga budu 30 odsto veće od sadašnjih, saopšteno je “Vijestima” iz tog preduzeća.

U najvećem ulcinjskom preduzeću tvrde da je limitirajući faktor u poslovanju prekobrojna radna snaga i starosna struktura, koja u prosjeku iznosi 54,6 godina.

U Ulcinjskoj rivijeri trenutno je 210 stalno zaposlenih radnika, od kojih je, prema socijalnom programu, višak njih 104.

“I pored velikog broja stalno zaposlenih radnika, ljeti angažujemo još oko 70 sezonaca. Preduzeće posljednjih godina bilježi dobru popunjenost kapaciteta, ali sa ovolikim brojem radnika teško je ostvariti dobit, jer je značajan novac potreban za obezbjeđivanje plata i doprinosa”, navodi se u dopisu dostavljenom ”Vijestima”.

Dodaje se da je, prema urađenom socijalnom programu, za otpremninu neophodno obezbijediti više od milion eura.

Nisu opterećeni kreditima

“Za pomoć smo se obratili Vladi i resornim ministarstvima. Ako ne budemo dobili pomoć od njih, novac za realizaciju socijalnog programa obezbijedićemo iz sopstvenih sredstava”, kažu u Ulcinjskoj rivijeri.

Ističe se da je Ulcinjska rivijera jedno od rijetkih preduzeća u Crnoj Gori koje nije preopterećeno kreditima, dok se dobavljači, plate i doprinosi isplaćuju redovno.

“Finansijski rezultati za ovu sezonu biće poznati na kraju godine, a kao i svi hotelijeri na svijetu koji su sezonskog karaktera, u prvoj polovini godine, zbog ulaganja, nabavki i pripreme sezone i Ulcinjska rivijera je bila na gubitku”, piše u dopisu.

Navodi se da je u periodu glavne sezone u hotelima Ulcinjske rivijere odmaralo 13.860 turista, što je za 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Bonus video: