Predsjednik kompanije koja gradi na Luštici ne ide u zatvor, dogovorio se sa vlastima

Sud u Kairu nedavno je osudio Savirisa na zatvorsku kaznu
553 pregleda 0 komentar(a)
Saviris, Foto: Arhiva Vijesti
Saviris, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2011. 12:05h

Kompanija Orascom Development Holding (OHD), koja gradi luksuzni rizort na Luštici, saopštila je da je njena egipatska podružnica Orascom Hoteli i Razvoj postigla potpuno poravnanje sa Egipatskom finansijskom nadzornom vlašću (EFSA) o prvostepenoj presudi koja je objavljena 25. avgusta ove godine.

Saviris je osuđen pod optužbom da je njegova građevinska firma lažno prikazala vlasnički udio u svojoj podružnici

"Prema egipatskom zakonu o tržištu kapitala i propisima, nagodba poništava presudu prvostepenog suda o dosuđivanju dvogodišnjeg zakona i novčane kazne gospodinu Samihu Savirisu kao predsjedavajućem kompanije Oraskom Hotel i Razvoj", saopšteno je iz podgoričke PR agencije Magna.

Sud u Kairu, naime, nedavno je osudio Savirisa na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog manipulacija akcijama i davanja kontradiktornih informacija Egipatskoj berzi. Savirisov pravni tim je odmah podnio žalbu, nakon čega su započeli pregovori o poravnaju.

Saviris je osuđen pod optužbom da je njegova građevinska firma Oraskom divelopment lažno prikazala vlasnički udio u svojoj podružnici Oraskom hotels end divelopment. Istraga je pokazala da je matična firma u svojim finansijskim izvještajima navela da posjeduje 98,18 odsto dionica, dok je po registru akcionara 2,04 odsto manje.

Bonus video: