Odloženo izjašnjavanje o Planu reorganizacije Željezare

Predsjednik sindikata negodovao je zbog odlaganja jer smatra da plan reorganizacije nije podnijet u skladu sa zakonom te da je već danas trebalo da bude odbačen
0 komentar(a)
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.09.2011. 10:57h

Predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević odložio je izjašnjavanje o Planu za reorganizaciju nikšićke Željezare u stečaju za 3. oktobar jer je u međuvremenu stiglo šest prigovora od povjerilaca na taj plan kojeg je uradio većinski vlasnik MNSS.

Sudija Rakočević i stečajni upravnik Veselin Perišić odobrili su dodatni rok za dostavljanje prigovora na ovaj plan do 12. septembra, nakon čega bi o tim prigovorima trebao da se izjasni MNSS.

Predsjednik sindikalne organizacije negodovao je zbog odlaganja jer smatra da plan reorganizacije nije podnijet u skladu sa zakonom te da je već danas trebalo da bude odbačen.

Da su povjerioci danas glasali za plan reorganizacije odmah bi bio ukinut stečaj a upravljanje fabrikom bi ponovo preuzeo MNSS i njihov novi partner američka kompanija Stil kapital, a da je plan na glasanju odbijen u Željezaru bi bio uveden bankrot.

Današnje ročište odloženo je i iz tehničkih razloga jer je kancelarija predsjednika Privrednog suda bila mala da primi predstavnike radnika Željezare i 30 povjerilaca koju su se pojavili na ročištu.

Zbog toga će kako je najavio sudija Rakočević naredno ročište biti održano najvjerovatnije u velikoj sali Osnovnog suda u Podgorici.

Bonus video: