Sezona u Kolašinu: Hoteli puni, privatni smještaj prazan

U kolašinskoj turističkoj organizaciji kažu da se što hitnije mora naći rješenje da se takav trend ne bi ponovio
0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.09.2011. 17:27h

Iako prema statističkim pokazateljima ovo turističko ljeto je za Kolašin bilo izuzetno uspješno, pa je na primjer, broj gostiju u prvom ljetnjem mjesecu za petinu veći nego minule godine, smještajni kapaciteti u privatnom smještaju ostali su gotovo prazni.

U kolašinskoj turističkoj organizaciji kažu da se što hitnije mora naći rješenje da se takav trend ne bi ponovio.

“Puni su bili smještajni kapaciteti hotela 'Bjanka' i 'Lipka', ali nije bila zadovoljavajuća posjećenost privatnog smještaja, tačnije, bila je vrlo loša. Takav trend je očekivan, ali ne smijemo da zaboravimo probleme ove turističke sezone.

“Ova sezona je protekla tako jer je u mjesecima pred ljeto izostala marketinška kampanja zbog dobro poznate finansijske situacije"

Broj gostiju sa domaćeg tržišta smanjen je za duplo, pa već analiziramo uzroke takvog stanja i trudimo se da nađemo adekvatna rješenja. To ćemo rješavati u hodu, jer su već u toku pripreme za zimsku turističku sezonu“, kazao je direktor TO Nikola Medenica.

On smatra da je bilo više faktora koji su uticali na manje gostiju sa „domaćeg tržišta“, ali da rješenje za naredni period može biti dobro osmišljen i "agresivniji" marketing.

“Ova sezona je protekla tako jer je u mjesecima pred ljeto izostala marketinška kampanja zbog dobro poznate finansijske situacije. Ipak, mi smo zadovoljni koliko je Kolašin u posljednje vrijeme napredovao u formiranju turističkog proizvoda.

To se najbolje ogleda u nekoliko zaokruženih turističkih projekata i destinacija. Na taj način naš grad sada ima uslove da omogući gostima višednevni ispunjen boravak. To je jedan od ciljeva dalje turističke privrede”, rekao je Medenica.

Bonus video: