Sezona pri kraju, a gužva u Budvi ne jenjava

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori boravi 74.892 turista, što je za osam odsto više nego lani
69 pregleda 0 komentar(a)
Budva Belvi, Foto: Vuk Lajović
Budva Belvi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.08.2011. 17:23h

Na izmaku glavne ljetnje sezone, budvanski hotelijeri bilježe odličnu popunjenost, čak za devet odsto veću u odnosu na kraj avgusta prošle godine, ugostivši 13.111 turista.

Budvanski hotelijeri ugostili su 12.742 inostranih i 369 domaćih gostiju. Imajući u vidu da je u špicu ljeta u hotelima zabilježen dosadašnji rekord, odnosno da su ugostili više od 14.000 gostiju, sadašnja popunjenost, kako je potvrđeno iz više hotela, prelazi sva očekivanja, te su mnogi od elitnih hotelskih kompleksa u overbukingu.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, na području od Jaza do Buljarice odmara nešto manje od 35.000 gostiju, sedam odsto više nego lani.

U Budvi odmara govoto polovina ukupnog broja gostiju koji trenutno borave u Crnoj Gori.

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori boravi 74.892 turista, što je za osam odsto više nego lani.

Da se sezona, posebno kada je riječ privatnom smještaju, polako bliži kraju, svjedoči i podatak da trenutno u tom vidu smještaja boravi nešto više od 24.000 gostiju, 5.000 manje nego prošle sedmice.

Ni Bar se ne da

Sezona od Kufina do Vidikovca ne posustaje i to ne samo prema statistici, već i prema “odokativnom” sagledavanju gužvi na plažama, te na putu, koje su i ovog vikenda umnogome usporavale prolaz od izlaza iz tunela Sozina prema Baru.

Jaka gužva je i u obje barske marine, a nema odmora ni za posade taksi-brodića, koji i dalje neumorno voze od Bara do Šušanja, Sutomora i Čanja. Odliv gostiju, karakterističan za period od 15. avgusta, nije bio kao ranije, jer ih je u Baru i dalje veliki broj.

Zvanična evidencija Turističke organizacije Bar kaže da u sezonskom “srcu od lubenice” sada uživa 11.352 turista, što je za dva odsto više u odnosu na lani.

Hoteli bilježe pad posjete od četiri odsto - 2.250 gostiju, dok je u privatnom smještaju sa 7.547 turista posjećenost veća za 12 odsto nego lani. U odmaralištima je 1.555 turista.

Bonus video: