Za dva dana na virtuelnoj berzi 50 korisnika iz Crne Gore potrošilo 40.000 eura

Virtuelno je potrošeno oko 40.000 eura, najviše je trgovano akcijama Crnogorskog telekoma, Kontejnerskih terminala iz Bara i Jugopetrola
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 17:47h

Novu uslugu virtuelne trgovine na Montenegroberzi i Banjalučkoj berzi tokom prva dva radna dana iskoristilo je oko 50 ljudi iz Crne Gore, potvrdio je juče “Vijestima” Gojko Maksimović, direktor Montenegroberze.

Maksimović je rekao da je virtuelno potrošeno oko 40.000 eura, a da su korisnici nove usluge najviše kupovali akcije Crnogorskog telekoma, Kontejnerskih terminala iz Bara i Jugopetrola.

Montenegroberza, preko osam ovlašćenih članova – brokerskih kuća - svim zainteresovanim licima omogućila je pristup testiranju brokerske aplikacije Brokerofis, koja omogućava praćenje trgovanja u realnom vremenu, kao i izvršavanje i manipulaciju sopstvenim nalozima putem interneta.

Nalozi se mogu dati posredstvom brokerskih kuća Bul end ber broker diler, CG broker diler, Hipo alpe adria banka, Invest banka Montenegro, Monte broker, VIP broker diler, Market Broker iz Bijelog Polja i 3M broker iz Podgorice.

Poslije povezivanja tržišta kapitala u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, očekuje se da se u ovaj projekat uskoro uključe Makedonska i Sarajevska berza, a nakon toga i Beogradska berza. Na taj način, potencijalni investitor će putem jedne aplikacije biti prisutan na pet različitih tržišta kapitala.

Bonus video: