SNP u Budvi traži vanrednu sjednicu skupštine: Hitno o TQ plaži

Aneksi ugovora su značajno izmijenili uslove u korist ’Trejd junika’, a na štetu Opštine Budva
0 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.08.2011. 17:38h

Budvanski SNP zatražio je od šefa lokalnog parlamenta Krsta Ljubanovića da zakaže hitnu sjednicu Skupštine opštine sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda - razmatranje izvještaja o gradnji luksuznog stambeno-poslovnog centra „TQ plaza“ u centru grada.

“S obzirom na to da Skupština opštine nije dala saglasnost izvršnoj vlasti za raspolaganje parcelom na kojoj je izgrađen ’TQ plaza’, kao i zbog činjenice da je aneksima ugovora na osnovni ugovor između Opštine i investitora, ’Trejd junika’, značajno umanjena dobit Opštine, potrebno je da SO bude upoznat sa izvještajem, kao i da se omogući rasprava. Pozivajaći se na vaše javno obećanje da ćete obezbijediti kompletnu informaciju i dokumentaciju svim odbornicima, pozivamo vas da, koristeći svoje poslovničke mogućnosti, sazovete hitnu sjednicu na kojoj bi se razmatrao izvještaj o izgradnji, čijim bi se zaključcima umanjila šteta nastala potpisivanjem ugovora i aneksa ugovora, a koja se, kao što vam je poznato, mjeri desetinama miliona eura”, piše u dopisu koji je dostavljen Ljubanoviću i svim odborničkim klubovima u parlamentu.

Najjača budvanska opoziciona partija u više navrata je pozivala državnu tužiteljku Ranku Čarapić da pokrene proces u slučaju “Trejd junika”, uz ocjenu da je “lokalna uprava tim poslom oštećena za više od deset milona eura”.

Najjača budvanska opoziciona partija u više navrata je pozivala državnu tužiteljku Ranku Čarapić da pokrene proces u slučaju “Trejd junika”, uz ocjenu da je “lokalna uprava tim poslom oštećena za više od deset milona eura”
Aneksi ugovora su značajno izmijenili uslove u korist ’Trejd junika’, a na štetu Opštine Budva

Iz SNP su ocijenili da je prvim ugovorom bilo predviđeno da poslovni centar bude ukupne površine 38.450 kvadrata, nakon toga je, aneksom ugovora, kvadratura povećana na 42.000, a tek kasnije je Opština priznala da centar ima ukupno 48.715, čak deset hiljada kvadrata više od prvobitnog ugovora.

IZ “Trejd junika” su nedavno odbacili optužbe opozicije da je ugovorom Opština oštećena, navodeći da je “dobila proporcionalnu kvadraturu, te atraktivan prostor”.

Bonus video: