Prodat dio imovine UTP “Piva” za 151.500 eura

Gogić je bio jedini koji se javio na šestom tenderu i ponudio 310 hiljada eura za cjelokupnu imovinu preduzeća
0 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Srđo
hotel Piva, Foto: Srđo
Ažurirano: 23.08.2011. 18:27h

Stečajni upravnik Ugostiteljsko-turističkog preduzeća (UTP) Piva Veselin Raičević kazao je “Vijestima” da je dio imovine prodat neposrednom pogodbom za 151.500 eura, a da će početkom septembra biti raspisan tender, sedmi po redu, i za dio koji je ostao neprodat – hotel “Piva” u Plužinama i kafane u Komarnici.

“Restoran ‘Pivsko oko’ na Goranskom i zemljište u Trsi i Stabnima je prodato Milovanu Gogiću iz Sombora za 97.000 eura, dok su autobuska stanica i kafana na Šćepan Polju prodati Zoranu Doderoviću iz Plužina za 54.500 eura. Prodaja je obavljena neposrednom nagodbom i ispoštovani su svi zakonski ugovori. Kupoprodajni ugovor sa novim vlasnicima biće potpisan 9. septembra a novac će biti iskorišten za isplatu dijela potraživanja svih 72 radnika kojima se u prosjeku duguje po šest hiljada eura”, kazao je Raičević.

Gogić je bio jedini koji se javio na šestom tenderu i ponudio 310 hiljada eura za cjelokupnu imovinu preduzeća.

Raičević je odbacio ponudu smatrajući je nepovoljnom, jer je početna cijena za imovinu UTP ‘Piva’ bila 470 hiljada eura.

Uskoro će raspisati tender

Početkom septembra, prema njegovim riječima, biće raspisan tender za jedini hotel u Plužinama i kafanu u Komarnici, a već postoje neka interesovanja.

“To će biti sedmi tender po redu i nadam se da će ovoga puta biti uspješno okončan jer ima nekih interesovanja. Time bi se okončala prodaja objekata UTP ‘Piva’ i namirili i povjerioci i radnici”, kazao je stečajni upravnik.

Stečaj u UTP ’Piva’ uveden je 10. februara prošle godine, a radnici su poslati na Biro rada. Jedan broj njih je radno angažovan a 35 radnika, koji nijesu bili radno angažovani, su 11.jula počeli sa protestima ispred hotela tražeći isplatu potraživanja, povezivanje radnog staža i realizaciju socijalnog programa.

Stečajni upravnik je nedavno zatvorio hotel uz obrazloženje da ne postoje uslovi za njegovo normalno funkcionisanje, a radnici koji protestuju su i dalje ostali u njemu uz najavu da će od 9. septembra početi štrajk glađu ukoliko im do tada ne budu isplaćena potraživanja.

Njima se duguje oko 490.000 eura, ili u prosjeku po šest hiljada po radniku.

Bonus video: