Obnova mosta Dobrčin košta 120.000 eura

Predsjednik GO Tuzi je istakao da je izgradnja mosta jedan od njihovih investicionih prioriteta
69 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2011. 16:10h

Radovi na rekonstrukciji mosta Dobrčin počeće u narednih nekoliko dana, jer je, prema riječima predsjednika gradske opštine Tuzi Nikole Gegaja, Agencija za izgradnju i razvoj kao investitor potpisala ugovor sa izvođačem radova, kompanijom “Gradnja promet” iz Danilovgrada.

Gegaj je kazao da je na inicijativu Gradske opštine Tuzi izvršena izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju mosta, što je predviđeno i Programom uređenja prostora Glavnog grada i odgovarajućim aktima GO Tuzi za ovu godinu.

"-Sva projektna dokumentacija je pripremljena u realnim mogućim rokovima, izvršena je revizija Glavnog projekta, raspisan je tender i isti je zatvoren 25. jula. Nakon toga je izabran izvođač radova, privatna kompanija „Gradnja promet“ iz Danilovgrada" rekao je Gegaj.

Predsjednik GO Tuzi je istakao da je izgradnja mosta jedan od njihovih investicionih prioriteta, te smatra da nije bilo potrebe za protestima i političkom zloupotrebom ovog slučaja.

" Ja ću sve činiti i ubuduće da ono što je obećano u predizbornoj kampanji bude i realizovano, ali sigurno je to da sve ne možemo realizovati u ovoj godini. Zato je potrebno adaptirati se postepenoj dinamici realizacije u skladu s prioritetnim potrebama građana i mjesta" rekao je Gegaj.

Investicija će koštati oko 120.000 eura, a investitor je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Bonus video: