Tivatski hotel „Palma” rekonstrukcijom ide na četiri zvjezdice

HTP „Primorje“ će nakon ove sezone napustiti kompleks „Plavi horizont“, a preuzeće ga novi vlasnik, katarska kompanija „Katari Diar“
233 pregleda 0 komentar(a)
tijana dapčević, plavi horizonti, Foto: Mihailo Đuričić
tijana dapčević, plavi horizonti, Foto: Mihailo Đuričić
Ažurirano: 14.08.2011. 16:11h

U Hotelsko turističkom preduzeću „Primorje“ očekuju da će ovog ljeta popunjenost njihovih kapaciteta biti dva do tri odsto veća nego prošle godine.

U menadžmentu ističu da su napravili dobar koncept odnosa kvaliteta i cjenovne politike, pa očekuju uspješnu sezonu.

Najznačajnija aktuelna investicija „Primorja“ tiče se detaljne rekonstrukcije hotela „Palma“, dograđenog 1985. godine, koji se u turističkim brošurama reklamira kao crnogorski hotel najbliži moru, jer ga svega par metara dijeli od morske pjene.

U planu je da se taj hotel krajem godine zatvori i počne kompletna rekonstrukcija s ciljem da hotel dobije kategoriju četiri zvjezdice.

„Smanjićemo broj soba sa 122 na 91 kako bismo dobili standard i komfor. Hotel će imati velnes i spa program, kao i restoranske usluge drugačije od postojećih.

Tivat će, nakon realizacije ovog projekta, dobiti lijep, udoban i komforan hotel što i ’Primorju’ i gradu u ovom trenutku treba“, kazao je izvršni direktor HTP „Primorje“ Predrag Jelušić, dodajući da su u „Primorju“ u ovom poslu ostali vjerni arhitektonsku birou Elene Bruskve-Paskvali iz Varezea kraj Milana, koja potpisuje arhitektonsko rješenje atraktivnog restorana „Prova“.

„Za ’Plavi horizont’ smo ove godine planirali da realizujemo 65.000 noćenja, a za hotel ’Palma’ plan je realizacija 27.000 noćenja. Vjerujemo da će nas i vremenski uslovi poslužiti u dijelu vanpansionskih usluga. Cijene usluga koje koriste naši gosti i kupači su ostale na prošlogodišnjem nivou. Na plaži kompleksa ’Plavi horizont’ cijena ležaljki je tri, suncobrana tri, a zakup kompleta je od šest do osam eura.

Uzimajući u obzir cijene na drugim plažama, smatramo da su to vrlo popularne cijene za taj kvalitet usluga. Cijena parkinga u kompleksu ’Plavi horizont’ su tri eura“, kazao je Jelušić, dodajući da su restoran „Prova“ dodatno opremili novim sadržajima i dijelom kupališta koje su zakupili od „Morskog dobra“.

Prevaziđena kriza

Cijene u „Palmi“ na bazi polupansiona kreću se od 22 do 34, a u „Plavom horizontu“ od 19 do 35 eura. Struktura gostiju je iz godine u godinu uglavnom ista.

„I ove godine imamo goste iz Češke, Slovačke, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Buking na tim tržištima je dosta dobar. Pojedine agencije koje su zakupile kapacitete ’Primorja’ prodale su svoje aranžmane sve do 20. avgusta.

Prošla i pretprošla godina su bile krizne u turizmu, pa se polako vraćamo blagom turističkom rastu“, rekao je Jelušić.

Njegovu procjenu ilustruju i podaci o posjeti. Do 1. avgusta u hotelu „Palma“ boravilo je 3.908 gostiju koji su ostvarili 15.332 noćenja, dok je „Plavom horizontu“ boravilo 6.430 turista koji su ostvarili 39.967 noćenja.

HTP „Primorje“ će nakon ove sezone napustiti kompleks „Plavi horizont“, a preuzeće ga novi vlasnik, katarska kompanija „Katari Diar“, koja za jedno od najpopularnijih kupališta u Crnoj Gori ima ambiciozne planove.

Bonus video: