Subotom preko podgoričkog aerodroma prođe 4.000 putnika

U jeku ljetnje sezone povećava se obim posla službenicima na aerodromu, a smanjuje mogućnost da nađete avio kartu
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 19:22h

Subotom se završavaju turistički aranžmani i agencije organizuju prevoz turista iz Crne Gore, pa podgoričkim aerodromom prođe preko 4 hiljade putnika.

Iz Aerodroma Crne Gore očekuju da će ovog vikenda biti oboren ovogodišnji rekord.

"Imamo podatke od prošle subote, mislimo da će i ova subota biti ista ili frekventnija po broju putnika. Bilo je dvije hiljade i 200 putnika u dolasku i isto toliko u odlasku", kaže Sreten Lakić iz Aerodroma Crne Gore.

"Onoliko koliko košta karta do Crne Gore, da doplatim još 200 ili 500 dolara, mogu poći u Alkapulko"

Njemac Helmut Šmit odmarao je u Crnoj Gori i sa podgoričkog aerodroma putuje u domovinu, s obećanjem da će našu zemlju preporučiti svojim prijateljima.

Pored turista koji odlaze kući ili dolaze na odmor, stiže i Crnogorci iz dijaspore.

Džulijeta: Ulcinj je moj život

Svake godine Ruždija Jarović doputuje iz Njujork, iako bi za malu doplatu mogao ljetovati u Meksiku.

"Onoliko koliko košta karta do Crne Gore, da doplatim još 200 ili 500 dolara, mogu poći u Alkapulko, u jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija . Avionska karta, pun pasion, hotel 5 zvjezdica, besplatna plaža, saune...Ali je nešto drugo u Crnoj Gori. Vazduh."

I oni putnici koji nijesu previše vremena proveli ovdje, obećavaju da će ponovo doći. Džulijeta iz Švajcarske kaže da voli Ulcinj i da je Ulcinj njen život.

Svake godine broj onih koji u Crnu Goru dolaze avion je sve veći, a nadležni i vjeruju da će ova sezona biti bolja od prethodne.

Galerija

Bonus video: