Vlada spremila 10 hiljada eura za NVO koje štite potrošače

Zainteresovane organizacije potrošača u prijavi treba da navedu naziv projekta, iznos za koji konkurišu, imena odgovornog za realizaciju projekta i angažovanih eksperata, kao i rok za završetak projekta
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 11:13h

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane organizacije potrošača da se u narednih mjesec prijave za raspodjelu pomoći iz budžeta, vrijedne deset hiljada eura.

Pomoć će, kako je objašnjeno u oglasu, biti dodijeljena za aktivnosti organizacije potrošača, koje se odnose na učešće i doprinos u organizovanju i sprovođenju javne rasprave o predlozima zakona o zaštiti potrošača i o potrošačkim kreditima.

Pravo učešća imaju organizacije potrošača upisane u evidenciju Ministarstva ekonomije, koje dostave ponudu sa prijavom i projektom.

Prijava treba da sadrži naziv podnosioca sa sjedištem i adresom, broj žiro računa, poreski identifikacioni broj, telefon i faks, kao i podatke o ovlaštenoj osobi i broju članova organizacije.

Zainteresovane organizacije potrošača u prijavi treba da navedu naziv projekta, iznos za koji konkurišu, imena odgovornog za realizaciju projekta i angažovanih eksperata, kao i rok za završetak projekta.

Iz Ministarstva su naveli da će o danu otvaranja ponuda ponuđači biti naknadno obaviješteni, dok će najbolja biti izabrana 15 dana nakon zaključenja oglasa

Iz Ministarstva su naveli i da je projekat neophodno pripremiti prema uputstvu za pripremu, koje je objavljeno na sajtu tog Vladinog resora.

Kriterijumima za bodovanje ponuda najveći broj poena, njih 30, predviđeno je za precizno definisanje problema i način njegovog rješavanja u projektu, a 20 za izvodljivost krajnjih ciljeva, sa konkretnim uticajem i vidljivim rezultatima. Sa po 15 poena biće bodovana finansijska izvodljivost projekta sa tačno naznačenim stavkama finansiranja po pojedinim aktivnostima, kao i napredak u rješavanju problema, sa mogućnošću utvrđivanja stepena primjene projekta.

Precizno definisanje ciljne grupe i korisnika projekta i kompetentnost odgovornih za realizaciju projekta biće bodovani sa po deset poena.

Iz Ministarstva su naveli da će o danu otvaranja ponuda ponuđači biti naknadno obaviješteni, dok će najbolja biti izabrana 15 dana nakon zaključenja oglasa.

Galerija

Bonus video: