Kad bi se primjenjivali zakoni znali bi što se dogodilo sa Ski-centrom Durmitor

Tražimo da stečajna uprava utvrdi početnu vrijednost koja ne smije biti manja od 6,4 miliona
80 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2011. 15:58h

Upravni odbor NVO "Akcionari Ski centra Durmitor" oglasio se reagovanjem na namjeru stečajne uprave Ski centra "Durmitor" da u narednim danima raspiše oglas za prodaju imovine preduzeća, gdje početna cijena neće biti manja od 900.000 eura, koliko iznose potraživanja povjerilaca.

Potpisnik ragovanja, predsjednik UO Veselin Knežević kaže da je pravi povod njihovog obraćanja saopšteni podatak "da iznos od 815.000 eura otpada na dugove koji su nastali u preduzećima Nju ski centar "Durmitor" i "Grbović kompani" čiji je vlasnik bivši direktor Ski centra "Durmitor".

"Saopšteni podaci su manje više poznati crnogorskoj javnosti i oni nikoga više ne mogu zabrinuti ni uzbuditi, pa ni predstavnike institucija sistema koji bi, da se primjenjuju zakoni države, imali pune ruke posla kada je u potanju transformacija i privatizacija Ski centra "Durmitor".

"Pošto premijer Igor Lukšić nema vremena da primi predstavnike radnika Ski centra "Durmitor", kao ni ministar Predrag Sekulić, namjera nam je da putem sredstava informisanja saopštimo svoj stav"

Za razliku od predstavnika vlasti koji ovih dana bezbrižno ljetuju na Žabljaku, pažljivo to prate obespravljeni radnici preduzeća koji u poznim godinama i narušenog zdravlja životare od primanja ikspod svakog prosjeka i nadaju se da će se predstavnici vlasti uozbiljiti i omogućiti im da ostvare prava na dionice odnosno radničke akcije", navodi se u reagovanju uz konstataciju da su ih saopšteni stavovi premijera Igora Lukšića i ministra turizma Predraga Sekulića, da radnici nemaju pravo na akcije jer nijesu registovane kod Centralne depozitarne agencije, dodatno zabrinule.

Dalje se navodi da zahtjev radnika Ski centra "Durmitor", da se besplatne dionice uvrste u listu potraživanja i naplate iz stečajne mase od prodate imovine, duže od tri godine ne rješava u Privrednom sudu u Bijelom Polju.

Vrijednost da bude makar 6,4 miliona eura

"Pošto premijer Igor Lukšić nema vremena da primi predstavnike radnika Ski centra "Durmitor", kao ni ministar Predrag Sekulić, namjera nam je da putem sredstava informisanja saopštimo svoj stav.

Knežević je pozvao relevantne institucije da se uključe u rješavanje opravdanih zahtjeva radnika

Na ovaj način tražimo da stečajna uprava, prilikom raspisivanja međunarodnog tendera za prodaju preduzeća Ski centar "Durmitor", utvrdi početnu vrijednost koja ne smije biti manja od 6,4 miliona eura od čega će se 5,5 milona odnositi na potraživanja prema radnicima na ime besplatnih dionica.

Podsjećamo da je, prema započetoj transformaciji, koju menadžerski tim nikad nije priveo kraju, radnički kapital u preduzeću iznosio 26,96 posto vrijednosti imovine a 73,04 posto pripada fondovima", konstatuje se u reagovanju.

Knežević je pozvao relevantne institucije da se uključe u rješavanje opravdanih zahtjeva radnika i drugih problema u preduzeću i izrazio uvjerenje da neće doći do štrajka radnika i poziva građanima da im se pridruže kako bi na taj način ostvarili svoja prava.

Bonus video: