Blokada računa: Glavni grad duguje svom funkcioneru

Znate li vi da Vlada i cijela lokalna uprava odmaraju? pitao je novinara sekretar za finasije Miomir Jakšić
0 komentar(a)
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.08.2011. 08:58h

Žiro-račun Glavnog grada blokiran je već nekoliko dana u korist zamjenika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Radoslava Radonjića, njegovog brata Rada Radonjića i sestre Radmile Ivanović iz Podgorice zbog duga od milion i četiri hiljade eura.

Kako je iz Glavnog grada saopšteno „Vijestima” račun je blokiran na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Podgorici od 15. decembra 2010. godine.

" Tim Rješenjem određena je naknada za veći kompleks eksproprisanih nepokretnosti koje se nalaze na Zabjelu, u vrijednosti od 300 eura za kvadrat. Ovom postupku prethodio je postupak pred Komisijom za povraćaj i obeštećenje kao i pred nadležnim tužiocem, u kojima su njihovi zahtjevi ocijenjeni kao neosnovani i odbijeni" saopšteno je iz Glavnog grada.

Sekretar za Finansije Jakšić je rekao da nije neobično da račun Glavnog grada bude blokiran u petak

Zamjenik direktora: To je moja privatna stvar

" Riječ je o zemljištu za koje je još 1971.godine Opština Titograd isplatila naknadu pokojnom Milentiju Radonjiću, ocu stranaka u spornom sudskom postupku. Tada je pokojni Milentije Radonjić svojeručno potpisao poravnanje sa nadležnim organom Opštine Titograd u kome je izjavio da su sva njegova potraživanja potpuno izmirena i da potpisani sporazum neće pobijati ni po kom osnovu.

Napominjemo da je protiv pravosnažnog rješenja Osnovnog suda u Podgorici Glavni grad podnio reviziju zbog pogrešne primjene materijalnog prava i da je u toku postupak kod Vrhovnog suda Crne Gore čiji pozitivan ishod očekujemo" saopšteno je iz Glavnog grada.

Znate li vi da Vlada i cijela lokalna uprava odmaraju" pitao je Jakšić novinara prijetećim tonom

" To je moja privatna stvar i vi nemate pravo da me zovete i to pitate" kazao je Radonjić.

"Znate li vi da Vlada i cijelna lokalna uprava odmaraju"

Više informacija o blokadi gradskog računa juče “Vijesti” su juče pokušale dobiti od sekretara za finansije Glavnog grada Miomira Jakšića, koji je drsko i nekorektno odgovarao novinaru „Vijesti”, uz obrazloženje da je na godišnjem odmoru i da nije dužan da odgovara, ali tek nakon što je čuo pitanje.

Nakon priznanja da je bilo „neke manje blokade u petak, što nije ništa neuobičajeno”, Jakšić je kazao i da je „vjerovatno u pitanju neka eksproprijacija”, ali i da ne zna po čijoj tužbi je sud naredio blokadu računa”.

U petak je sekretar, kako je kazao, pošao na odmor i informacija o računu više nema, niti ga zanima dok se ne vrati.

Zamoljen da novinara uputi ko “Vijestima” može dati više informacija o cijelom slučaju i da li je račun odblokiran, Jakšić je odgovorio da toga nema, te da su svi na godišnjem odmoru.

" Znate li vi da Vlada i cijela lokalna uprava odmaraju" pitao je Jakšić novinara prijetećim tonom.

Bonus video: