Iz Željezare do kraja sedmice odlazi 580 radnika

"Socijalni program biće okončan do kraja septembra i prema realnim procjenama, broj zaposlenih u Željezari sa 1.400 hiljade biće prepolovljen“
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 12:47h

Iz nikšićke Željezare do kraja sedmice otići će 580 radnika, uz prosječne otpremnine od 20.000 eura, saopštio je predsjednik Sindikata Janko Vučinić.

On je agenciji kazao da je riječ o zaposlenima koji su se prijavili za prodaju radnog mjesta i odlazak uz obezbijeđenu starosnu penziju.

"Socijalni program biće okončan do kraja septembra i prema realnim procjenama, broj zaposlenih u Željezari sa 1.400 hiljade biće prepolovljen“, rekao je Vučinić.

Prema njegovim riječima, u toku je sređivanje dokumentacije i procjena uslova za radnike koji bi Željezaru da napuste uz obezbijeđene invalidske penzije.

"Prijavljivanje i dalje traje i jedan broj radnika već se dodatno prijavio za prodaju radnog mjesta", naveo je Vučinić.

On je saopštio da se proizvodnja u Željezari obavlja u kontinuitetu i istakao da se nada da će problemi u proizvodnji kvalitetnih čelika biti riješeni na najbolji način.

"Bilo je očekivano da će biti problema u proizvodnji kvalitetnih čelika, jer taj program nije odavno rađen u Željezari, a riječ je o isporuci za izuzetno zahtjevno njemačko tržište", ocijenio je Vučinić.

Prema njegovim riječima, biće neophodno podmladiti proizvodni kadar, jer je znatan broj radnika iz proizvodnje uz otpremnine napustio fabriku.

Na pitanje da li je uz socijalni program smanjen broj zaposlenih i u administraciji, Vučinić je rekao da je jedan broj otišao, ali ni u približnoj mjeri kao iz proizvodnje.

Bonus video: