Radnici odbili da izađu, upravnik zatvorio hotel Piva

„Nije uspio ni pokušaj predsjednika opštine da ih ubijedi da napuste prostorije hotela, rekao je stečajni upravnik Raičević
0 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Srđo
hotel Piva, Foto: Srđo
Ažurirano: 01.08.2011. 17:53h

Stečajni upravnik Veselin Raičević odbacio je danas kao nepovoljnu jedinu ponudu za kupovinu imovine Ugostiteljsko turističkog preduzeća (UTP) Piva iz Plužina i zatvorio jedini hotel u tom mjestu, uz obrazloženje da nema uslova za njegovo normalno funkcionisanje.

Za kupovinu imovine UTP Piva, na šestom raspisanom tenderu, javio se kupac iz Sombora, koji je ponudio 310 hiljada EUR, dok je početna cijena bila 470 hiljada.

Stečajni upravnik podsjetio je da su svi radnici nakon uvođenja stečaja bili poslati na Biro rada, a jedan broj je radno angažovan u stečaju

On je istakao da su u hotelu i nakon odluke o njegovom zatvaranju i dalje ostali zaposleni koji nijesu bili radno angažoavni i od 11. jula protestuju tražeći isplatu potraživanja u prosjeku od po šest hiljada eura, povezivanje radnog staža i realizaciju socijalnog programa.

„Nije uspio ni pokušaj predsjednika opštine da ih ubijedi da napuste prostorije hotela, nakon čega sam odlučio da zatvorim taj ugostiteljski objekat, jer nema uslova za njegovo normalno funkcionisanje“, rekao je Raičević.

Mogući radikalniji protesti

Prema njegovim riječima, nakon zatvaranja hotela, koji je radio u stečaju, prestao je radni angažman 20 zaposlenih u tom objektu.

U UTP Piva stečaj je uveden 10.februara 2010.godine na zahtjev podgoričkog preduzeća Carine, koje je kupovinom akcija na berzi postalo većinski vlasnik preduzeća, čija je cjelokupna imovina procijenjena na 470 hiljada eura.

Stečajni upravnik podsjetio je da su svi radnici nakon uvođenja stečaja bili poslati na Biro rada, a jedan broj je radno angažovan u stečaju.

Predstavnica radnika koji protestuju u hotelu Kata Tadić kazala je da će radnici ostati u tom objektu najkasnije još sedmicu, a potom odlučiti o radikalizaciji daljih poteza.

„ Čekaćemo na pomoć nadležnih iz Vlade u razurješenju ove situacije, a ukoliko izostane njiohovo obraćenje na naše dopise, odlučiti kako dalje“, kazala je Mini business Tadić.

Tadić: Nijesmo blokirali hotel

Ona je podsjetila da su prije dva dana uputili dopise premijeru Igoru Lukšiću i ministrima Predragu sekuliću i Suadu Numanovića u kome traže njihovu pomoć u rješavanju sirtuacije.

„Samo tražimo ono što nam pripada i nijesmo očekivali da će stečajni upravnik zatvoriti hotel već da će sa nadležnima naći rješenje za ovu sitiuaciju“, kazala je Tadić.

Ona je istakla da nije su tačni navodi da su radnici svojim protestom blokirali rad hotela.

U okviru UTP posluje hotel Piva, autobuska stanica i više manjih objekata na teritoriji opštine Plužina.

Odlukom stečajnog upravnika od ukupno 72 zaposlenih, 20 je uposleno u hotelu Piva, 25 u objektima Plus komerca, a ostali su na Birou rada.

Bonus video: