Komunalno preduzeće na Žabljaku sređuje vodosnadbijevanje ali i dugove

"Značajno smo smanjili potraživanja jer ekipe inkasanata obilaze vikendice i naplaćuju dogove a dio toga novca naplaćen je vansudskim poravnanjem", kazao je Radulović
64 pregleda 0 komentar(a)
žabljak, Foto: Obrad Pješivac
žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.07.2011. 14:18h

U Komunalnom preduzeću ovih dana veoma je mobilno kako u tehničkom tako i u administrativnom dijelu preduzeća, što daje veoma dobre efekte kao u kvalitetnom vodosnadbijevanju stanovništva, higijeni u gradu ali i u rješavanju dužničko povjerilačkih odnosa.

Direktor preduzeća Radenko Radulović kaže da se na taj način daje doprinos kvalitetnoj turističkoj sezoni, koja je ovih dana u punom zamahu ali se kroz naplatu zaostalih potraživanja misli i na funkcionisanje preduzeća.

"Uspijevamo da obezbijedimo potrebne količine vode sa vodoizvorišta i reni bunara tako da se stanovništvo, vikendice i hoteli koji se snadbijevaju sa glavnog gradskog vodovoda uredno servisiraju. Istovremeno i na planu održavanja čistoće ne dozvoljavamo da se uputi i najmanja kritika. Aktivni smo i po pitanju vodovoda sa koga se snadbijevaju sela Pitomine i Bosača ali i vodovoda sa koga se snadbijevaju podurmitorska sela, gdje smo, zbog tehničkih nedostatka prinuđeni da povremeno vršimo noćna isključenja kako bi se sabirni bazen napunio", kaže Radulović.

U nivo čistoće grada uvjerili su se i predstavnici ambasade Japana čiju vrijednu donaciju očekuju uskoro

Vodovod sa koga se snadbijevaju poddurmitorska sela, odlukom SO Žabljak proljetos je dat na upravljanje Komunalnom preduzeću što je naišlo na protivljenje stanovništva okupljenog u MZ "Komarsko pošćenski kraj" koji smatraju da taj vodovod pripada njima.

Radulović kaže da su evidentirali 614 korisnika toga vodovoda a u kontaktu sa njima došli su do podataka da predstavnici mjesne zajednice obilaze potrošače i od svakog naplaćuju po 10 eura na ime prošlogogodišnje potrošnje vode.

Na kraju prošle godine dug preduzeću po osnovu utroška vode i komunalnih usluga iznosio je oko pola miliona eura

"Na različite načine značajno smo smanjili dugovanja. Državne institucije obavezale su se da prilikom rješavanju problema Ski centra "Durmitor" riješe i dug prema nama koji iznosi 186.000 eura. Hotel menadžment "Durmitor" duguje 61.000 eura. Sa njima dogovaramo modalitete naplate ali smo kod Privrednog suda u Bijelom Polju inicirali uvođenje stečaja u tom preduzeću pa je ročište zakazano za 6. avgust. Značajno smo smanjili potraživanja jer ekipe inkasanata obilaze vikendice i naplaćuju dogove a dio toga novca naplaćen je vansudskim poravnanjem", kazao je Radulović.

Bonus video: