Radnici HTP "Piva" radikalizovali proteste: Štrajk u hotelu

Stečajni upravnik Veselin Raičević može u roku od pet dana da se pogodi sa potencijalnim kupcem, s obzirom da je tednerom, nakon niza neuspješnih, predviđena neposredna pogodba
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 18:36h

Štrajkači plužinskog Ugostiteljsko – turističkog preduzeća (UTP) "Piva" u stečaju, u četvrtak su, nakon odluke da radikalizuju proteste, ušli u hol hotela, gdje će ostati do daljeg.

"Nakon što se javio jedan kupac na tenderu, ali uz sumnju da će nam biti izmiren dug, odlučili smo da proteste nastavimo u holu hotela. Tu ćemo ostati dok god treba, prvenstveno dok vidimo da li će doći do prodaje imovine i kako ćemo uspjeti da dobijemo potraživanja od 450.000 eura. Nećemo ometati rad hotela", kazala je Kata Tadić, član Štrajkačkog odbora.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Na tender za prodaju imovine, nakon šest neupsješnih, javio se Milovan Gogić iz Sombora, ponudivši 310.000 eura za kompletnu imovinu, izuzev motela „Soko“ na Šćepan polju. Riječ je o hotelu "Piva" u Plužinama, Autobuskoj stanici, restoranu Markovina i zapuštenim objektima ili placevima gdje su bili moteli na Stabnima, Trsi i Goransku. Ta suma nije dovoljna da se izmire sve obaveze prema radnicima.

Nezadovljni radnici ranije najavili da će, ukoliko niko ne bude zainteresovan stupiti u štrajk glađu.

Stečajni upravnik Veselin Raičević može u roku od pet dana da se pogodi sa potencijalnim kupcem, s obzirom da je tednerom, nakon niza neuspješnih, predviđena neposredna pogodba.

Na proteste se odlučilo 24 radnika koji su prošle godine, nakon uvođenja stečaja, završili na Birou rada, uz podršku 21 kolege privremeno angažovanih u hotelu EPCG, preko Plus komerca, dok dvadesetak u smjenama od po 15 dana, uz nadoknadu od 200 eura, radi u hotelu i ne štrajkuje.

HTP je nakon masovne vaučerske privatizacije bilo u većinskom vlasništvu Atlasmont fonda, a zatim firme Carine koja je tražila stečaj.

Tender za „Soko“, koji je upravnik Raičević naknadno raspisao, nakon najavljene tužbe radnika zbog izostavljanja iz ponude, ističe 4. avgusta.

Galerija

Bonus video: